Vad tusan, är inte den nyttiga morotspastan bättre än vanlig pasta? – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Vad tusan, är inte den nyttiga morotspastan bättre än vanlig pasta?

Nä, inte om du kokar den. Kolla den här GI-tabellen:

image001

Det här med att vi ska se upp med kokta och varma rotfrukter har ju Stig varnat för tidigare. Precis som pasta, vitt ris och bröd är känt för att ge upphov till högt blodsocker som varar åtminstone ett par timmar efter varje måltid, så kan kokta rotfrukter och andra grönsaker ha ännu mer blodsockerhöjande effekt. Det känns ju helt knäppt att skriva det här, men om du är noggrann med ditt blodsocker finns det ingen riktig fördel med att ersätta vanlig pasta och ris med “pasta och ris” på exempelvis kokta morotsspagettisar eller kokt riven blomkål.

Däremot går det ju såklart jättebra att göra blomålsris och morotspasta och äta den rå, eller, ännu bättre, satsa på aubergine och zucchini som tillhör den lilla skatt av grönsaker som har ett GI under 20 och nästan ingen blodsockerhöjande effekt alls. Vi lovar att det blir minst lika gott som att koka!

 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.