Indisk spenatgryta med koriander, vitlök och ingefära. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Indisk spenatgryta med koriander, vitlök och ingefära.

fav

Det som är så spännande med femåringar är att de är så oförutsägbara. Plötsligt vill de inte ha fläta utan bara tofs. Plötsligt vill de inte sova i sin säng utan på tredje hyllan uppifrån, i garderoben. Plötsligt tar de ens kamera och gömmer den riktigt bra och sedan sticker de till dagis utan att lämna varken ledtråd eller karta efter sig.

Tur att man har en telefon som man kan fota med.

IMG_6790

Eftersom det i dag är den officiella tarmflorans dag (närå, det är det förstås inte, men tänk OM) så passar vi på att laga något med mängder av antiinflammatoriska kryddor. Vi tänker indiskt. Vi tänker garam masala. Vi tänker koriander, ingefära och vitlök. Vi tänker smaken av palak paneer fast utan färskosten. Vad blir det då? Palak?

IMG_6794

Palak?
(2 portioner)

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 gröna chilis
4 cm ingefära
massa garam masala
1 krm muskotnöt
en knapp burk kokosmjölk
1 påse babyspenat
1/2 kruka koriander

1-2 tomater
salt

Hacka löken, chilisarna och ingefäran och värm dem försiktigt. Släng i garam masalan och muskoten också förresten. Häll över i en mixer tillsammans med kokosmjölken och kör till en slät sås. Lägg i en kastrull, värm upp på svag värme och vänd ner spenaten, färsk koriander och den hackade tomaten. Smaka av – smakar det för mycket kokosmjölk så dunka i lite mer garam masala. Servera med durrakorn, quinoa eller helt bovete.

FullSizeRender-151

Det stavas m-u-m-s. Mums!

Print

Palak

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 2 portioner 1x
Scale

Ingredienser

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

4 gröna chilis

4 cm ingefära

massa garam masala

1 krm muskotnöt 1

knapp burk kokosmjölk

1 påse babyspenat

1/2 kruka koriander

12 tomater

salt

Instruktioner

Hacka löken, chilisarna och ingefäran och värm dem försiktigt. Släng i garam masalan och muskoten också förresten. Häll över i en mixer tillsammans med kokosmjölken och kör till en slät sås. Lägg i en kastrull, värm upp på svag värme och vänd ner spenaten, färsk koriander och den hackade tomaten. Smaka av – smakar det för mycket kokosmjölk så dunka i lite mer garam masala. Servera med durrakorn, quinoa eller helt bovete.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.