Chokladdoppade popcorn med havssalt. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Chokladdoppade popcorn med havssalt.

fav

Det här är nästan för enkelt för att kalla ett recept. Men, eftersom kön ringlar från gatan in till köket varje gång vi gör dem så kommer instruktionerna här.

FullSizeRender-176

Ta fram följande (3 msk kokosolja + 1,5-2 msk raw kakao + 1,5 msk honung).

FullSizeRender-180

Gör följande (rör runt).

FullSizeRender-177

Gör detta (blanda ner nypoppade popcorn i såsbyttan och blanda).

FullSizeRender-179

Tänk om (och lägg såsen i popcornskålen istället eftersom det var en sinnessjukt dålig idé att försöka röra ner popcornen i den pyttelilla såsbyttan).

FullSizeRender-178

Blanda. Salta. Smaka av. Ta fram en film, dra dig undan och låtsas att du ska se den (fast i själva verket tänker du bara moffa popcorn).

 

Ikon_science-08Hur poppar jag popcorn?
Vi poppar dem alltid i kokosolja. Smält 2 msk kokosolja i en kastrull, lägg i ekologiska popcorn så att de precis täcker botten och poppa under lock på låg värme (de blir mycket bättre då). Och nej, popcorn (dvs majs) är inte väl inget man ska äta varje dag kanske – Stig brukar påminna om att majs bl a innehåller zein som man faktiskt ska ta det lite lugnt med.

Print

Chokladdoppade popcorn med havssalt

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 skål 1x
Scale

Ingredienser

3 msk kokosolja

2 msk raw kakao

1 1/2 msk honung

popcorn

Instruktioner

Rör samman kokosolja + kakao + honung i en skål. blanda ner nypoppade popcorn i såsbyttan och blanda.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

  1. Ann-Louise Hughes skriver:

    Popcornen blev helgens hit! Tack.

  2. Pernilla skriver:

    Tydligen ska det gå att poppa amaranthfrö också!! Och dom är väl på Stigs bra:iga lista 🙂

  3. Birgitta skriver:

    Mycket goda popcorn, men jag fick inte till det att poppa på den låga värmen – nån som fått det att funka? Vad som däremot funkar BÄST är att köra på 5:an (av 6) och lägga lite hushållspapper mellan kastrull och lock som absorerar fukten. Då blir popcornen stora, fluffiga och torra – för att sen bli smarrigt chokladiga såklart… Nya fredagsgodiset hos oss : )

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.