Hur bra funkar din tarm? Tre enkla test du kan göra själv. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Hur bra funkar din tarm? Tre enkla test du kan göra själv.

Det är enklare än du tror att kolla hur tarmen fungerar. Nedan, tre enkla test som du kan göra på dig själv.

1. Jordärtskockstestet
Jordärtskocka är mycket rikt på några nyttiga men svårsmälta fibrer som kallas fruktaner. Om du kan äta en rå, medelstor jordärtskocka utan att få tarmbesvär kan du vara ganska säker på att du har en hyggligt fungerande tarmflora.

2. Kebnekaisetestet
Om du äter riktigt ordentligt med grönsaker (cirka 1,5 kg per dag) och har en bra fungerande tarmflora är det normalt att bajsa 4-5 hg två gånger om dagen. Moderna toalettstolar är dock inte riktigt byggda för detta så räkna med att toaletten kommer att bli lätt överbelastad – en liten “alptopp” ska sticka upp över vattenytan och vattnet ska resa sig något vid spolning.

3. Blåbärstestet
I en perfekt värld ska det du äter ta cirka 20 timmar på sig genom kroppen. Lunchen får se världen igen mellan kl 8 och 9 nästa morgon och middagen kommer ut mellan 12 och 13 nästa dag. Hur snabbt din mat passerar kan du kolla genom att äta ett blåbär (eller ett majskorn) och sedan hålla utkik efter det i toaletten.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.