Snabb chiapudding med frysta hallon och raw choklad. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Snabb chiapudding med frysta hallon och raw choklad.

fav

Vi är väldigt väldigt VÄLDIGT sugna på något gott men pallar inte pallra oss till affären. I dag blir det därför till att mysa på saker vi redan har hemma och det passar ju bra eftersom vi har gjort det lite till en sport att inte använda fyrtiotusen olika ingredienser i våra recept (det kommer även märkas tydligt på recepten i vår kommande bok).

Så, i dag utgår vi därför från följande härliga ting:

FullSizeRender-172

Vi råkade alltså ha de där kakaonibsen (lilla bruna högen uppe till höger) i skafferiet, men har inte du samma tur så kan du nöja dig med hallonen, kokosmjölken och chiafröna. Ta en lagom mängd kokosmjölk, kanske en halv burk eller nått sånt där, och rör ner cirka 2 msk chiafrön (blir det för löst så får du ösa på lite mer, du märker om det behövs). I med hallonen och veva runt så de går sönder lite, puddingen ska bli härligt puderrosa innan du sluta veva.

Ta en bild om du är lagd åt det hållet. Eller lev i nuet om du är lagd åt det hållet. Det finns inga rätt och fel. Men…. Det finns chiapudding!

Rookie_200x200px-03Boosta med antiinflammatoriska kryddor!
Alltså, du KAN ju ha i lite antiinflammatoriska kryddor också men det vågar vi knappt skriva nu när vi skrutit om hur få ingredienser det här receptet har. Äsch, du gör som du vill. Vi hade i en halv tesked av vår egenblandade pepparkakskrydda (kanel, kardemumma, ingefära och kryddnejlika) och det blev väldigt gott. Dessutom är det alltid en bra idé att boosta maten med antiinflammatoriska kryddor. Många kryddor har inte bara den fina förmågan att dämpa inflammationen i kroppen utan sänker dessutom blodsockret.

Print

Snabb chiapudding med frysta hallon och raw choklad.

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 pudding 1x
Scale

Ingredienser

1/2 burk kokosmjölk

2 msk chiafrön

1 dl hallonen

1 msk kakaonibs

Instruktioner

Ta kokosmjölken och rör ner cirka chiafrön (blir det för löst så får du ösa på lite mer, du märker om det behövs). I med hallonen och veva runt så de går sönder lite, puddingen ska bli härligt puderrosa innan du sluta veva. Toppa sedan chiapuddingen med kakaonibs (går att utesluta eller byta till någon annan topping).

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.