Raw minisemlor med mandelmassa, kardemumma och cashewgrädde. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Raw minisemlor med mandelmassa, kardemumma och cashewgrädde.

fav

Jo, som du kanske märkte så missade vi ju helt att pricka in semmeldagen i tisdags. Först tänkte vi att då kanske vi struntar i det helt, men sedan kom vi på bättre tankar för det här är ju bara för gott. Har helt förträngt var vi nosade upp receptet från allra första början så tar patent på det här och nu.

temlor3

Raw semlor
(5 stycken)

Bulle:
0,75 dl blötlagda mandlar (gärna över natten)
0,75 dl cashewnötter

0,5 dl krossade linfrön
6 dadlar
1 nypa salt
1 tsk kardemumma
2 tsk kokosolja

Mixa cashewnötter och linfrö till mjöl. Tillsätt mandlarna och kör tills allt är finfördelat. Pilla ur kärnorna ur dadlarna och mixa ned dem tillsammans med resten av ingredienserna. Forma till små bullar, ta av locken och gör en lite grop så att grädden får plats.

Cashewgrädde:
1 dl cashewnötter (blötlagda minst 2 timmar)
1/2 päron
1 dadel
1/2 tsk vaniljpulver
cirka 2 msk vatten

Häll av nötterna, skala päronet, kärna ur dadeln och kör i mixern med vaniljen och vattnet. Mixa tills grädden är slät. Fyll bullarna och lägg på locket.

Enjoy!

Print

Raw semlor

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 5 semlor 1x
Scale

Ingredienser

Bulle:

3/4 dl blötlagda mandlar (gärna över natten)

3/4 dl cashewnötter

1/2 dl krossade linfrön

6 dadlar

1 nypa salt

1 tsk kardemumma

2 tsk kokosolja

Cashewgrädde:

1 dl cashewnötter (blötlagda minst 2 timmar)

1/2 päron

1 dadel

1/2 tsk vaniljpulver

2 msk vatten

Instruktioner

Bulle:
Mixa cashewnötter och linfrö till mjöl. Tillsätt mandlarna och kör tills allt är finfördelat. Pilla ur kärnorna ur dadlarna och mixa ned dem tillsammans med resten av ingredienserna. Forma till små bullar, ta av locken och gör en lite grop så att grädden får plats.

Cashewgrädde:
Häll av nötterna, skala päronet, kärna ur dadeln och kör i mixern med vaniljen och vattnet. Mixa tills grädden är slät. Fyll bullarna och lägg på locket.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

  1. Catarina skriver:

    Låter jättegott! Men varför ska man blötlägga mandlarna men inte cashewnötterna?

    1. Food Pharmacy skriver:

      Väldigt bra fråga! Kanske för konsistensens skull? Kommer som sagt inte ihåg var vi hittade receptet från allra första början, men prova gärna att blötlägga cashewnötterna också!

  2. Jo, men man blötlägger väl mandlarna för att få bort bitterämnen i skalet som inte är bra att äta?

  3. Catarina skriver:

    Ok, jag får väl testa helt enkelt. En annan fråga som jag har funderat på ett tag är varför man ska blötlägga mandlar och nötter innan man gör mjölk av dem, men inte när man ska göra mandelsmör eller nötsmör. Har ni några tankar om det?
    Nu surfar jag vidare på er blogg, finns så mycket att läsa och prova!

  4. Hej!

    På Nyhetsmorgon gjorde man en semmelsmoothie till/på fettisdagen. Det kanske kan vara något för nästa år.

    Mvh Karin

    1. Food Pharmacy skriver:

      MAMA VAD GOTT DET LÄT! Har du receptet?

  5. Linnea Pålsson skriver:

    Tack för en underhållande blogg!
    Jag har sett det här receptet på Åsa Jakobssons blogg smartamaten.se, jag tror det är hon som har hittat på det.
    MVH
    Linnea

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.