fbpx Print

Raw semlor

Scale

Ingredienser

Bulle:

3/4 dl blötlagda mandlar (gärna över natten)

3/4 dl cashewnötter

1/2 dl krossade linfrön

6 dadlar

1 nypa salt

1 tsk kardemumma

2 tsk kokosolja

Cashewgrädde:

1 dl cashewnötter (blötlagda minst 2 timmar)

1/2 päron

1 dadel

1/2 tsk vaniljpulver

2 msk vatten

Instruktioner

Bulle:
Mixa cashewnötter och linfrö till mjöl. Tillsätt mandlarna och kör tills allt är finfördelat. Pilla ur kärnorna ur dadlarna och mixa ned dem tillsammans med resten av ingredienserna. Forma till små bullar, ta av locken och gör en lite grop så att grädden får plats.

Cashewgrädde:
Häll av nötterna, skala päronet, kärna ur dadeln och kör i mixern med vaniljen och vattnet. Mixa tills grädden är slät. Fyll bullarna och lägg på locket.