Så här enkelt gör du eget blomkålsris. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Så här enkelt gör du eget blomkålsris.

I dag ska vi sno ihop lite ris till fisken. Fast eftersom Livsmedelsverkets nya direktiv är att vi inte ska moffa för mycket ris så struntar vi förresten i riset och river lite blomkål i stället.

IMG_3668

Börja med att ta fram: blomkål, skärbräda, rivjärn, klassisk musik.

IMG_3669

Få feeling och riv blomkålen i takt med stråkarna. Ha eventuellt plåster till hands.

FullSizeRender-162

Färdigt! Alltså FÖRLÅT men den här sista bilden kan vara den bästa vi någonsin lagt upp på bloggen. Det omsorgsfulla valet av tröja, vinkeln, skärpedjupet… Älskar allt med den.

 

Rookie_200x200px-03Tips för rookies!
Blev inte barnen överförtjusta när du langade fram blomkålsriset? Börja med att späda ut det med vanligt ris eller något annat som du vet att de gillar. Så gör vi så gott som alltid när vi introducerar nya saker, babysteps är verkligen tricket!

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

  1. Catarina skriver:

    Tillagar ni blomkålsriset på något vis eller äter ni det helt rått?

  2. Sussie Olofsson skriver:

    … men … skulle vi inte koka blomkålsriset oxå?

  3. Toppentips om man vill slippa använda plåster: släng blomkålsbuketterna i blendern, täck med vatten, på med lock och wizza några sekunder = instant ris!

    1. Food Pharmacy skriver:

      Det här var på riktigt ett toppentips – måste provas!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.