Vegetarisk Salad Nicoise – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Vegetarisk Salad Nicoise

fav

Var och jobbade i en härlig vindsstudio i Uppsala i går. Där håller nämligen vår underbara fotograf Ulrika till på dagarna. Nu lät det som att vi alltid har en fotograf men tyvärr, det gäller bara boken. Här på bloggen får du hålla till godo med Mias bilder även i fortsättningen. Som den här, t ex:

FullSizeRender-76

En ledsen riskaka. Detta mästerverk togs i höstas i samband med att Livsmedelsverket varnade för att det är arsenik i ris.

Eller vad sägs om det här lilla konstverket:

DSCF2058-1024x682_edit

En djävulsdyrkande hårdrocksfänkål. Starkt. Togs i samband med att vi lagade en vegetarisk bouillabaise med raw antiinflammatorisk superrouille, mmm.

Den här bilden är förresten också lite av en favorit:

DSCF6431

Så du slipper fundera på hur stora du ska riva de blivande grönkålschipsen. Nu vet du. Legogubbsstora.

Och så har vi ju dagens bild förstås som inte är så dum den heller:

FullSizeRender-187

Ett grönsaksansikte med dillpipa! (titta lääänge så hittar du pipan… kanske… )

FullSizeRender-188

Nåväl, när vi la allt i en mixer så blev det i alla fall en jättegod vegetarisk tonfiskröra… (tur)

IMG_3792

… som vi åt i stillhet tillsammans med grönkål, tomathack och grönkål, medan vi drömde oss tillbaka till Uppsala.

Print

Vegetarisk “Salad Nicoise”

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 portioner 1x
Scale

Ingredienser

3 dl blötlagda solroskärnor

2 msk vatten

1 hackad morot

1 finhackad mild lök

1/2 knippe hackad dill

1 msk tamari

1 vitlöksklyfta

en skvätt citron

salt & svartpeppar

Instruktioner

Kör alla ingredienserna i mixern. Servera röran till valfri sallad. Bon appetit!

Årets julklapp?

175 makalöst goda recept för en lite mer hälsosam vardag efter helgerna

KÖP DEN HÄR

Dela

Kommentarer

  1. Marie skriver:

    Låter mycket gott! Och enkelt fixat!

  2. Tack för en grymt inspirerande blogg!!
    Jag har Ankolyserande spondylit och håller precis på att testa ny medicin, biologisk medicin, som tyvärr inte verkar fungera…. Därför börjar jag mer och mer fundera på att börja äta antiinflammatorisk mat och minska på det inflammatoriska. Er blogg är en sann inspirationskälla!!!
    Jag har märkt att ni ganska ofta använder er av solroskärnor i era recept. Jag har läst att det inte ska vara så bra ut inflammatorisk hänseende då det innehåller mycket omega 6. Är det nåt jag har fått om bakfoten? Vad säger stig om det? Jättetacksam för svar!!

    1. Food Pharmacy skriver:

      Hej Emma och tack för fina ord! Det låter som en bra idé att äta mer antiinflammatoriskt och ja, då ska du undvika Omega 6 i för stora mängder. Omega 6 är en essentiell fettsyra dvs vi måste få i oss den via kosten eftersom vi inte kan bilda den själva. Dock är dagens raffinerade produkter fulla av Omega 6 vilket gjort att den viktiga kvoten mellan Omega 3 och Omega 6 har rubbats. För mycket Omega 6 är inflammatoriskt, framförallt i kombination med för lite Omega 3. Vi äter mycket Omega 3 och i princip inga raffinerade Omega 6-rika oljor, kex, färdiga såser eller annat och därför gör det inte så mycket att solroskärnorna innehåller Omega 6 – det är ju ändå en essentiell fettsyra.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.