Sockerfria bananscones utan gluten och mejeriprodukter. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Sockerfria bananscones utan gluten och mejeriprodukter.

fav

Ibland säger förnuftet “grönkål” men magen väser “scones” och då är det här receptet bra att ha i bakfickan. Vi hade både mandel-, quinoa- och durramjöl i degen, men det var mest för att vi råkade ha quinoamjöl i skafferiet och ville få valuta för pengarna (en av oss har småländskt blod i ådrorna). Vill du dra ner antalet ingredienser så räcker det bra med hälften mandel och hälften durra.

FullSizeRender-192Dunka ner 2 dl mandelmjöl, 2 dl quinoamjöl, 1 dl durramjöl, 1 grön (mosad) banan, 1,5 dl vatten, 1 tsk kanel och 1 msk kokosolja i en bunke. Gegga ihop smeten med händerna.

FullSizeRender-194

Placera degen i små lagom stora bullar på en plåt. Grädda i ugnen på strax under 100 grader. Ha tålamod, det här kommer ta cirka 1 timme. Glöm inte att tvätta händerna.

FullSizeRender-196

Äntligen klart! Servera med skivad banan och nötsmör eller raw chiasylt (2 dl tinade sommarbär, 4 msk chiafrön, vaniljpulver och 1/2 dl vatten). Och så Oloftofflor och ett parti kinaschack, så klart. Vad annars?

 

 

Print

Sockerfria bananscones utan gluten och mejeriprodukter.

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 10 stycken 1x
Scale

Ingredienser

2 dl mandelmjöl

2 dl quinoamjöl

1 dl durramjöl

1 grön (mosad) banan

1 1/2 dl vatten

1 tsk kanel

1 msk kokosolja

Instruktioner

Häll alla ingredienser i en bunke och gegga ihop smeten med händerna. Placera degen i små lagom stora bullar på en plåt. Grädda i ugnen på strax under 100 grader. Ha tålamod, det här kommer ta cirka 1 timme.

Äntligen klart! Servera med skivad banan och nötsmör eller raw chiasylt

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.