Sockerfria bananscones utan gluten och mejeriprodukter. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Sockerfria bananscones utan gluten och mejeriprodukter.

fav

Ibland säger förnuftet “grönkål” men magen väser “scones” och då är det här receptet bra att ha i bakfickan. Vi hade både mandel-, quinoa- och durramjöl i degen, men det var mest för att vi råkade ha quinoamjöl i skafferiet och ville få valuta för pengarna (en av oss har småländskt blod i ådrorna). Vill du dra ner antalet ingredienser så räcker det bra med hälften mandel och hälften durra.

FullSizeRender-192Dunka ner 2 dl mandelmjöl, 2 dl quinoamjöl, 1 dl durramjöl, 1 grön (mosad) banan, 1,5 dl vatten, 1 tsk kanel och 1 msk kokosolja i en bunke. Gegga ihop smeten med händerna.

FullSizeRender-194

Placera degen i små lagom stora bullar på en plåt. Grädda i ugnen på strax under 100 grader. Ha tålamod, det här kommer ta cirka 1 timme. Glöm inte att tvätta händerna.

FullSizeRender-196

Äntligen klart! Servera med skivad banan och nötsmör eller raw chiasylt (2 dl tinade sommarbär, 4 msk chiafrön, vaniljpulver och 1/2 dl vatten). Och så Oloftofflor och ett parti kinaschack, så klart. Vad annars?

 

 

Print

Sockerfria bananscones utan gluten och mejeriprodukter.

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 10 stycken 1x
Scale

Ingredienser

2 dl mandelmjöl

2 dl quinoamjöl

1 dl durramjöl

1 grön (mosad) banan

1 1/2 dl vatten

1 tsk kanel

1 msk kokosolja

Instruktioner

Häll alla ingredienser i en bunke och gegga ihop smeten med händerna. Placera degen i små lagom stora bullar på en plåt. Grädda i ugnen på strax under 100 grader. Ha tålamod, det här kommer ta cirka 1 timme.

Äntligen klart! Servera med skivad banan och nötsmör eller raw chiasylt

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

  1. Heddan skriver:

    Vad menar ni med grön banan? Att den är omogen eller att det är matbanan?

    1. Food Pharmacy skriver:

      GRÖN BANAN = OMOGEN BANAN = massa nyttiga fibrer till dina goda tarmbakterier!

  2. Marie skriver:

    Undrar genast om Oloftofflor finns i strl 39…

    1. Food Pharmacy skriver:

      Haha, vet ej!

  3. Hillevi skriver:

    Först: TACK för er braiga blogg!!
    Sconsen ser goda ut, inget bakpulver? (har aldrig bakat scones, så vet inte hur det är i originalrecrpten) Med vänlig hälsning, Hillevi

    1. Food Pharmacy skriver:

      Nope, inget bakpulver. Prova! Alltså, dom blir ju inte så där härligt fluffiga men faktiskt väldigt goda och kul med sötman från bananerna.

  4. Catarina skriver:

    Undrar samma sak, inget bakpulver?

    1. Food Pharmacy skriver:

      Nej, faktiskt inte. Testa!

  5. Mums! Smakar som riktiga scones! 🙂

    1. Food Pharmacy skriver:

      Ja, visst är de härliga. Bananpannkakor har ju varit i ropet ett bra tag nu, men dessa borde ha potential att bli nästa fluga!

  6. Alexandra skriver:

    Hej!

    Hade havremjöl också funkat bra tros? Blir så dyrt med de andra mjölsorterna.

    1. Food Pharmacy skriver:

      Prova!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.