Kan bladgrönsaker bidra till bättre tarmflora? – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Kan bladgrönsaker bidra till bättre tarmflora?

I går var en lång dag som började på västkusten och slutade på östkusten och där någonstans i mitten lyckades vi klämma in en sex timmar lång bilfärd genom snöglopp, halt underlag och mörker. Så, vi var lite möra när vi kom fram.

Normala människor går och lägger sig då, men vi satte oss och skrev ett inlägg om gröna blad i stället. Nu har några forskare i Australien nämligen upptäckt att gröna blad innehåller en sockermolekyl som heter SQ och som innehåller svavel som kan ha en god effekt på tarmfloran. Sockermolekylen kan hjälpa dina skyddande bakterier att växa och bli flera samtidigt som de kan hindra dina elaka bakterier från att föröka sig.

Läs mer här.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

  1. Hur är det med fytoöstrogener, undrar jag, som ska undvika östrogener efter hormonell bröstcancer? Finns i gröna blad, men framförallt i sojabönor och alfa alfagroddar.

    1. Food Pharmacy skriver:

      Hej Lena, vi önskar att vi kunde hjälpa dig här men vi har tyvärr ingen närmare info om detta! Hoppas du hittar någon bra att rådfråga.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.