En middag som barnen inte spottar ut: spenatsoppa. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

En middag som barnen inte spottar ut: spenatsoppa.

fav

Först och främst: TACK för alla svar på det här inlägget. Lite lätt chockade över alla fina kommentarer och all klok input. Vi ska sammanfatta allt tids nog, tro inget annat, men redan i dag tänkte vi tjuvstarta lite. En återkommande efterlysning var nämligen fler recept på bra middagar till barnen, och eftersom vi råkade ha besök av ingen mindre än Junis bästa kompis Greta i dag så tänkte vi bjussa på receptet som vi lagade.

IMG_8026

Våra barn kan vara lite knussliga med just soppa, men den här remixen gjorde faktiskt succé.

Spenatsoppa
(cirka 4 portioner)

1 gul lök
1 vitlök
Olivolja
450 gram fryst bladspenat
1 msk lantbuljong
salt & svartpeppar
lite färskriven muskotnöt
Cirka 5 dl vatten
1 dl valfri vegetabilisk grädde

Hacka lök och vitlök. Värm på låg värme i en kastrull eller ångkoka i några minuter (instruktioner här). Lägg lök + spenat + olivolja + buljong + salt + svartpeppar + muskotnöt + vatten i en mixer och mixa till valfri konsistens. Häll över i en kastrull och värm försiktigt med grädden (tänk på att det bara ska bli ljummet). Smaka av med salt och peppar och späd med vatten om du tycker att det behövs.

IMG_8025

Juni drack sin soppa med sugrör, och det funkar ju det också. Här ser vi förresten ett alldeles lysande exempel på hur vi jobbar i våra familjer när vi introducerar nya rätter: i kombination med saker som vi vet att barnen gillar. Som fetaost, t ex. Kanske inget professor Stig skulle rekommendera men väldigt användbart när man vill att ens barn ska äta spenatsoppa. Andra saker som man kan testa att lägga i spenatsoppan: ägghalvor, lax, frön, gelehallon (det sista var ett skämt).

IMG_8047

Sedan gick vi ut och cyklade järnet.

IMG_8049

Cykeln kastade långa skuggor på asfalten, barnen hade luft i däcken och vind i håret och vi ville aldrig gå hem.

 

Print

Spenatsoppa

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 portioner 1x
Scale

Ingredienser

1 gul lök

1 vitlök Olivolja

450 gram fryst bladspenat

1 msk lantbuljong

salt & svartpeppar

lite färskriven muskotnöt

5 dl vatten

1 dl valfri vegetabilisk grädde

Instruktioner

Hacka lök och vitlök. Värm på låg värme i en kastrull eller ångkoka i några minuter. Lägg lök + spenat + olivolja + buljong + salt + svartpeppar + muskotnöt + vatten i en mixer och mixa till valfri konsistens. Häll över i en kastrull och värm försiktigt med grädden (tänk på att det bara ska bli ljummet). Smaka av med salt och peppar och späd med vatten om du tycker att det behövs.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.