Fasta. En av hemligheterna bakom ett långt och friskt liv. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Fasta. En av hemligheterna bakom ett långt och friskt liv.

Ikon_professorns_spaltI vår bok som landar i bokhandeln den 2 augusti och som är en liten grundkurs i det antiinflammatoriska köket ägnar vi ett helt kapitel åt fasta. Det hela började faktiskt med att Stig skrev en krönika om fördelarna med periodisk fasta och att inte äta sig helt proppmätt hela tiden. I dag kör vi själva periodisk fasta lite titt som tätt (dvs vi skippar frukosten och äter inget efter middag) och tycker att det funkar väldigt bra. Faktiskt ingen jätteuppoffring, så länge vi håller oss till dagar då vi ändå inte har några storslagna planer. Och för dig som missade Stigs krönika förra gången eller behöver färska upp minnet något, så kommer den här.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Jag började för ca tre år sedan med PF, den så kallade 5:2, tänkte testa i 6 veckor, det blev 7 månader den gången, numera så fastar jag varje måndag, (nästan) i 24 timmar, och det funkar skitbra med bara en dag, är hur pigg som helst och orkar väldigt mycket. En pigg 50 åring!!!

  Tack för en kanonblogg!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Åh så härligt att höra – vad kul att det passar dig så bra. Ha en fin dag!

 2. Jessica skriver:

  Hej, jag började prova lite nu i veckan att fasta, dvs åt först vid lunch och inte senare än 18:30. Men sen slog det mig att jag absolut inte vill gå ner i vikt. Jag är 26 år och har redan blivit lite slankare iom att jag redan äter mer hälsosamt. Men jag är nöjd så och vågar inte chansa genom att börja fasta innan jag vet mer. Är det möjligt att fasta utan att gå ner i vikt?

 3. Ja Jessica, det är möjligt, du för du tappar inte muskler av periodisk fasta om du i övrigt äter en fullvärdig och bra kost! Tappar du något kilo, så är det kilo som troligtvis inte behövdes!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.