Lyssna på ett spännande reportage om återställande av tarmfloran. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Omvärldsbevakning

Post image

Lyssna på ett spännande reportage om återställande av tarmfloran.

Alltså, vad man tycker är spännande är förstås relativt.

Men igår sändes i alla fall ett reportage i Studio Ett som var skräddarsytt för dig som, liksom vi, snöat in på tarmfloran. Reportaget handlade om möjligheterna att behandla olika sjukdomar genom återställande av tarmfloran. Forskningen är fortfarande i sin linda men förhoppningen är att man med tiden genom att återställa en onormal tarmflora ska kunna bota en lång rad tarmsjukdomar, men möjligen också cancer, diabetes, MS, Parkinson, allergi, astma, depression och fetma. Ett område där det finns starka vetenskapliga bevis redan idag för att det verkligen hjälper är mot tarminfektioner av sjukhusbakterien Clostridum difficile – i USA dör tiotusentals patienter varje år när antibiotikan inte biter men med bajstransplantation botas ofattbara 90 procent!

Det tycker i alla fall vi är jättespännande. Lyssna på hela reportaget här.

 

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

  1. Ni har väl inte missat det här forskarparet och vad de har på gång. Stora grejer!

    http://land.se/halsa/svensk-honungsforskning-framtidens-bakteriehopp/

    1. Food Pharmacy skriver:

      Tack, gud så spännande det låter!

Comments are closed.

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.