Ni na ni na ni na na ni na ni na ni na, na na na ni na na na na ni na na na ni na ni na na na ni na. Dagens boktips! "Magsmart" av David Jonsson. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Ni na ni na ni na na ni na ni na ni na, na na na ni na na na na ni na na na ni na ni na na na ni na. Dagens boktips! “Magsmart” av David Jonsson.

Medan Mia ligger platt i en solstol och läser “Black little lies” av Sharon Bolton, sitter Lina i sin läsfåtölj på Östermalm och plöjer “Magsmart” av David Jonsson. Och eftersom det här är en hälsoblogg och inte en thrillerblogg, så fokar vi på sistnämnda i dag.

Tillåt oss läsa lite högt för dig:

“Jag vill ta med dig på en resa in i en helt ny kunskap om människokroppen. De senaste åren har forskningen kring hur magen fungerar och påverkas av maten vi äter fullkomligt exploderat (…) I tarmarna har du ett helt ekosystem som faktiskt innehåller 10-15 gånger fler bakterier och andra mikroorganismer än antalet celler i resten av din kropp. Dessa bakterier vet vi har en avgörande betydelse för vår hälsa… och ohälsa.”

Ja du hör ju, det handlar om bakterier. Det här är en väldigt peppande bok som ger många bra exempel på hur du själv kan påverka din hälsa genom att till exempel äta mat som gynnar de goda bakterierna i tarmen. Helt i linje med vår egna bok, men eftersom det är ett litet tag kvar tills den kommer ut (2 augusti!) så kan vi varmt rekommendera dig att köpa Magsmart här.

PS 1 Utöver bra mat till de skyddande bakterierna i tarmen tipsar David om att man kan tillföra probiotika för att stötta de skyddande bakterierna. Och då kan ju vi passa på att berätta att probiotikan (bakterierna alltså) som ingår i Stigs synbiotika anländer till Sverige i dag! Nu ska de bara blandas med fibrer och packas och sen, SEN ska vi äntligen få skåla i ett glas vatten+synbiotika varje morgon!

PS 2 Jo, “Black little lies”. Rackarns spännande. Tänk Falklandsöarna, vind, regn, försvunna barn, mera vind, vrak, valar, hämnd. Tänk en blandning av “Girl on a train” och “Gone Girl”. Tänk 500 sidor av detta rysliga. Ja, du hajar. Smått magiskt.

Bild från oppetarkiv.se.

Andra boktips på bloggen:

Den bästa boken till din bebis: Smakäventyret!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.