Professor Björn Olsen: Antibiotikaresistens är en tyst pandemi. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Omvärldsbevakning

Post image

Professor Björn Olsen: Antibiotikaresistens är en tyst pandemi.

Känslan när man vaknar på morgonen, hasar ner till köket utan linser, upptäcker att ugnen står på, öppnar ugnsluckan, konstaterar att man är halvblind, hasar upp till badrummet, sätter i linserna, hasar ner igen, tittar in i ugnen för andra gången och inser att det ligger ett perfekt gräddat fröknäcke där som man satte in i ugnen på lägsta temperatur igår eftermiddags.

Den känslan.

Och med massa linfrön fastkilade mellan tänderna läser vi den här intervjun med Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar vid Uppsala universitet, om antibiotikaresistens och multiresistenta bakterier:

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/fragor-och-svar-om-superbakterierna

 

Dela

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.

0

Tillagd i varukorgen

Inga produkter i varukorgen.