Tamarirostade frön och nötter på låg temperatur i ugnen. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Tamarirostade frön och nötter på låg temperatur i ugnen.

fav

Det är fredag och vi föreslår att du genast lägger ett gäng naturella pumpakärnor, mandlar eller cashewnötter i en skål och vevar runt dem i lite tamarisoja innan du strör ut dem på ett bakplåtspapper som du lägger på en plåt  i ugnen som står på strax under 100 grader (eller mindre, ju lägre temperatur desto bättre) innan du sätter dig i soffan och tänker att du ska läsa en bok men i stället stirrar du bara in i väggen tills timern du satt på telefon plötsligt ringer efter en knapp halvtimme och det är dags att ta ut nötterna ur ugnen och stoppa dem i munnen. Sa vi att det är fredag?

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Men då förstörs ju dom viktiga känsliga fleromättade fettsyrorna..?? Det är väl inte bra?? Pi-dubbelbindningen, eller vad den kallas, lär ju vara så himla ömtålig..!? Fråga Stig!!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack för din kommentar, har skrivit in att ju lägre temperatur på ugnen desto bättre (vi kör ofta på lägsta läget men då tar det ju en liten evighet …)! Har faktiskt inte hört talas om Pi-dubbelbindningen, låter onekligen spännande. Ska absolut fråga Stig så fort tillfälle ges!

 2. Ok, tack för svar..även om jag nu väntar med spänning på vad Stig säjer?? En dubbelbindning består, förstås, av två elektroniska bindningar…den första är stabil och kallas för Sigma-bindning, men den andra kallas för Pi-bindning och är gräsligt känslig, därför att elektronerna har såna ostabila banor, alltså behövs det mycket lite tillförsel av energi för att få den bindningen till att brista….ungefär så fick jag i alla fall lära mej på universitetet under biokemi-lektionerna!? Har försökt fråga olika experter (??) om någon av dom vet vid vilken temperatur detta inträffar….har letat också på internet, men inte hittat nån som går på djupet av problemet.. Intresserar mej mycket, för dom flesta läkare och dietister påstår ju t ex att äta fisk tre ggr i veckan är så förfärligt nyttigt, och dom tar alltid Japan som exempel, där äts det så mycket fisk och där finns det så låga nivåer av CVD….men ingen pratar minsann om att där äter dom mestadels fisken rå…!?! Och då blir jag sååå irriterad!! Vill absolut veta hur det står till och kanske Stig, som jag har förstått, har studerat så mycket, skulle kunna upplysa mej om detta!? Ett protein t ex degraderas redan med cirkus 40 grader? En W3 fettsyra kanske med en ännu lägre temperatur?? Skulle uppskatta mycket…! Tack i förväg..

 3. Britt skriver:

  Glömde ni att skriva upp mej på to-do-listan?? Eller var det bara en svår fråga..eller ointressant?
  Annars kompliments för en supertrevlig blogg…

 4. Hej, Jag undrar om Britt fick något svar på sin fråga? Hälsn., Catrin

 5. Vill också veta!

 6. Vore väldigt intressant att veta om ni lyckades komma fram till vad som gäller med pi-bindningen. Tack för all fin inspiration till att välja ett mer hälsosamt liv! En ny värld har öppnat sig för mig.. 🙂

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.