Vegan thaisallad med mungbönsnudlar, vitlök och ingefära. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Vegan thaisallad med mungbönsnudlar, vitlök och ingefära.

fav

Det går bra nu. Speciellt för våra kameror. Först åkte vi på semester utan kamerabatteriet och i går tappade vi 1 dl rapsolja över mobilen och sedan såg alla bilderna ut så här:

IMG_7877

Vi försöker trösta oss med att oljan i alla fall var kallpressad och ekologisk, men vet inte riktigt vem vi försöker lura? Kameran är kaputt. Toutch screenen doftar raps. Man slipper förvisso välja filter när man instagrammar och sparar in på handkräm, men man blir alldeles kladdig om kinden så fort det ringer.

Men, vi hade i alla fall tur med salladen.

Vegan thaisallad med sting
(2 portioner)

Själva salladen:
1 påse mungbönsnudlar
1/4 rödkål
1/4 spetskål
Två nävar bladgrönsaker

Dressingen:
1 dl rapsolja (först över mobilen, sedan i ett glas)
1 cm riven ingefära
2 rivna vitlöksklyftor
några droppar sesamolja
1 pressad lime
Chili
Salt

Toppingen:
Sesamfrön, hackade nötter eller något annat tuggigt

Koka upp vatten, ta av från spisen och förväll nudlarna i några minuter. Skölj av. Strimla rödkål och vitkål fint och blanda med bladgrönsakerna och nudlarna. Sno ihop dressingen i ett nafs och rör ner den i nudelsalladen. Toppa med något gott – vi hade en sesamblandning från Renée Voltaire dagen till ära – och ät rätt upp och ner eller varför inte bredvid en bit fisk.

 

Ikon_science-08

Mäh, varför ska man köpa kallpressade oljor?
Oftast är de mest hälsosamma oljorna de som är mest känsliga för upphettning, så var noga med att bara köpa kallpressade oljor som inte upphettats när de framställts. I upphettningen är det inte bara den ömtåliga näringen som förstörs utan det bildas också synteser som gör att oljorna förvandlas från nyttiga till skadliga. Det är därför du aldrig ska värma upp några oljor förutom kokosolja, som tål högre upphettningstemperaturer.

 

Print

Vegan thaisallad med sting

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 2 portioner 1x
Scale

Ingredienser

Själva salladen:

1 påse mungbönsnudlar

1/4 rödkål

1/4 spetskål

2 nävar bladgrönsaker

Dressingen:

1 dl rapsolja

1 cm riven ingefära

2 rivna vitlöksklyftor

några droppar sesamolja

1 pressad lime

Chili

Salt

Toppingen:

Sesamfrön, hackade nötter eller något annat tuggigt

Instruktioner

Koka upp vatten, ta av från spisen och förväll nudlarna i några minuter. Skölj av. Strimla rödkål och vitkål fint och blanda med bladgrönsakerna och nudlarna. Sno ihop dressingen i ett nafs och rör ner den i nudelsalladen. Toppa med något gott – vi hade en sesamblandning från Renée Voltaire dagen till ära

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.