Ät mer kakao – ny studie visar att magnesium har en avgörande roll för en normal dygnsrytm. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Forskning

Post image

Ät mer kakao – ny studie visar att magnesium har en avgörande roll för en normal dygnsrytm.

I dag ska det handla om magnesium, en liten livsviktig mineral som inte alltid får den uppmärksamhet den förtjänar.  En ny nederländsk studie visar till exempel att magnesium har en avgörande roll för en normal dygnsrytm.

Vuxna behöver få i sig omkring 300-400 mg magnesium per dag och du hittar det framför allt i vår personliga favorit kakao samt i gröna växter, mandlar, fröer, hasselnötter, cashewnötter, bovete, sojabönor, räkor, bananer, ostron, potatis, vitkål och mörk choklad. Tänk bara på att det ska vara råa nötter och fröer, när nötterna rostas går magnesiumet förlorat. Samma sak gäller förresten om du kokar (eller steker) grönsakerna. T ex potatis innehåller magnesium men vid kokning försvinner stora mängder av mineralet. Man kanske ska göra som professor Stig och våga sig på att prova en rå potatis i smoothien nästa gång? Eller dricka kokvattnet som kvällste? (det sista var på skoj)

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.