"Nu på P1. Hur magbakterier formar och påverkar hjärnan. Lyssna. Nu." – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Omvärldsbevakning

Post image

“Nu på P1. Hur magbakterier formar och påverkar hjärnan. Lyssna. Nu.”

I går vid lunchtid fick vi ovanstående sms från en av våra bästa vänner. Tyvärr hade vi inte möjlighet att lyssna just då, men några timmar senare när vi rafsat ihop håret i en inbakad fläta och begett oss ut på vår kvällspromenad så gjorde vi det med Vetandets värld och Hans Forsberg, professor i neurovetenskap vid Karolinska Institutet, i lurarna. Intervjun handlade om hur allt fler tecken tyder på att de bakterier vi får från födseln påverkar hur hjärnan utvecklas, och professor Forsberg berättade att bakteriefloran kan bli en ledtråd i förklaringen av olika psykiatriska diagnoser hos människor.

 Det här är så spännande. Nä, fel av oss: det här är SÅ spännande.

HÄR här avsnittet.

Lyssna. Nu.

 

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

  1. Sofia skriver:

    Har en fundering om bakteriefloror. Om man mår bra samt sällan är sjuk och äter sina grönsaker har man gissar jag en rätt bra bakterieflora. Är det ok att äta probiotika i alla lägen eller kan man “störa” en bra bakterieflora?

Comments are closed.

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.