En lyxig chokladtårta utan mjöl (men med svarta bönor). – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

En lyxig chokladtårta utan mjöl (men med svarta bönor).

fav

I går fyllde världens finaste och snällaste och smartaste duracellkanin Ludde 8 år, så då tog vi tillfället i akt att baka en glutenfri chokladtårta. Med en hemlig ingrediens: svarta bönor. Innan vi sätter igång och läskar dig med vaniljpulver, kokosolja och honung hit och dit vill vi dock passa på att varna för en sak: det finns ingen bild på chokladtårtan. Vi hade så kul och var så glada att vi glömde fotografera den. Flåt.

IMG_1094

Du behöver ta fram:

– 400 g svarta bönor
– 6 ägg
– 1 tsk vaniljpulver
– 2 dadlar
– 1/2 tsk havssalt
– 1 dl kakao
– 2 tsk bakpulver
– 1 knapp dl kokosolja
– 1 1/2 dl honung

Du behöver göra:

Mixa bönorna tillsammans med tre av äggen, vaniljen, dadlarna och saltet till en jämn smet. Blanda kakaon och bakpulvret i en annan skål. Vispa honungen och kokosoljan och kläck ner de andra tre äggen, ett i taget (vispa ett tag mellan varje ägg, ha inte för bråttom). Tillsätt bönsmeten och kakaoblandningen och vispa ihop allt till en smidig smet. Sätt ugnen på cirka 100 grader förresten.

IMG_1110

Häll över smeten i en rund bakform (gärna med bakplåtspapper i botten och kokosolja på kanterna) och låt stå i ugnen i cirka 1 timme (prova dig fram med en sticka). Låt kakan svalna till rumstemperatur innan du slår in den i plastfolie och låter den stå till sig i kylen över natten, enligt Tareq (som vi fått inspirationen till receptet från) blir det godast så. Dekorera denna chokladtårta med färska bär och tårtljus innan du serverar den.

IMG_1122

Vill du spara in på diskmedel? Ropa på ett valfritt barn, ta fram en slickepott och räck över bunken. Och när slickepotten inte längre räcker till …

IMG_1136

… så finns det andra knep att ta till.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här.
Receptinspiration: nya boken “Mat som gör gott” av Tareq Taylor.

 

 

Print

En lyxig chokladtårta utan mjöl (men med svarta bönor).

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 tårta 1x
Scale

Ingredienser

400 g svarta bönor

6 ägg

1 tsk vaniljpulver

2 dadlar

1/2 tsk havssalt

1 dl kakao

2 tsk bakpulver

1 knapp dl kokosolja

1 1/2 dl honung

Instruktioner

Mixa bönorna tillsammans med tre av äggen, vaniljen, dadlarna och saltet till en jämn smet. Blanda kakaon och bakpulvret i en annan skål. Vispa honungen och kokosoljan och kläck ner de andra tre äggen, ett i taget (vispa ett tag mellan varje ägg, ha inte för bråttom). Tillsätt bönsmeten och kakaoblandningen och vispa ihop allt till en smidig smet. Sätt ugnen på cirka 100 grader förresten.

Häll över smeten i en rund bakform (gärna med bakplåtspapper i botten och kokosolja på kanterna) och låt stå i ugnen i cirka 1 timme (prova dig fram med en sticka). Låt kakan svalna till rumstemperatur innan du slår in den i plastfolie och låter den stå till sig i kylen över natten, enligt Tareq (som vi fått inspirationen till receptet från) blir det godast så. Dekorera denna chokladtårta med färska bär och tårtljus innan du serverar den.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.