fbpx Print

En lyxig chokladtårta utan mjöl (men med svarta bönor).

Scale

Ingredienser

400 g svarta bönor

6 ägg

1 tsk vaniljpulver

2 dadlar

1/2 tsk havssalt

1 dl kakao

2 tsk bakpulver

1 knapp dl kokosolja

1 1/2 dl honung

Instruktioner

Mixa bönorna tillsammans med tre av äggen, vaniljen, dadlarna och saltet till en jämn smet. Blanda kakaon och bakpulvret i en annan skål. Vispa honungen och kokosoljan och kläck ner de andra tre äggen, ett i taget (vispa ett tag mellan varje ägg, ha inte för bråttom). Tillsätt bönsmeten och kakaoblandningen och vispa ihop allt till en smidig smet. Sätt ugnen på cirka 100 grader förresten.

Häll över smeten i en rund bakform (gärna med bakplåtspapper i botten och kokosolja på kanterna) och låt stå i ugnen i cirka 1 timme (prova dig fram med en sticka). Låt kakan svalna till rumstemperatur innan du slår in den i plastfolie och låter den stå till sig i kylen över natten, enligt Tareq (som vi fått inspirationen till receptet från) blir det godast så. Dekorera denna chokladtårta med färska bär och tårtljus innan du serverar den.