Ännu en grön smoothie med mango och persilja. Faktiskt en av de bättre. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Ännu en grön smoothie med mango och persilja. Faktiskt en av de bättre.

fav

Förlåt men här kommer vi med en grön smoothie igen. När man inte har så mycket tid över till matlagning är nämligen det den bästa lösningen: det går fort och är hur nyttigt som helst. Dessutom fortsätter alltid jakten på den perfekta smoothien som 1) inte innehåller för många ingredienser, 2) inte innehåller för mycket frukt, 3) smakar gott, 4) gärna innehåller mer än en färg och 5) kommer inte på något mer men det finns säkert en jättebra femte sak där ute någonstans.

IMG_0953

Så, i dag lägger vi  tre labbar med gröna blad, en halv avokado, en stor nypa färsk persilja, frusen mango efter tycke och smak och 1,5 dl vatten i en mixer.

IMG_0959

Och sedan gör vi något väldigt oväntat: vi slänger ner lite av avokadokärnan. Mixar. Dricker. Gudars skymning så gott. Lite oväntat gott faktiskt. Vilket hit!

Rookie_200x200px-03Varför slänger vi i avokadokärnan?
För att den är görnyttig! Precis som med andra frukter sitter mycket av nyttigheterna i kärnhuset. Avokadokärnan är full av antioxidanter, lösliga fibrer och nyttiga oljor. Ta inte för mycket bara, då blir det beskt.

Print

Grön smoothie med mango och persilja

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 1 glas 1x
Scale

Ingredienser

3 händer med gröna blad

1/2 avokado

1 stor nypa färsk persilja

frusen mango efter tycke och smak

1 1/2 dl vatten

Instruktioner

Häll allt i en mixer och kör till en len smoothie.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Vilka gröna blad använder ni i era smoothies nu på vintern? Kan man använda fryst grönkål och/eller spenat? Tänkte att det inte var så mycket näring i påssalladerna, eller?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Vi kör alla möjliga olika sorters gröna blad: ekologisk grönkål, svartkål, ruccola och spenat (på påse). Fryst går också fint men den är ofta (alltid?) förvälld. Hoppas detta hjälpte dig!

 2. Hej..får jag fråga ang frysta bär och frukt? när du skriver frusen mango..Jag har aldrig sett ekologisk frusen mango? var hittar ni de..tycker de är svårt att hitta frusna bär Ecologiskt med??
  Hur gör ni`? antar ni alltid använder ekoligiska bär med?
  Mvh

  1. Food Pharmacy skriver:

   Helt rätt – aldrig hittat ekologisk fryst mango.:( Däremot köper vi alltid ekobär i frysdisken, oftast Änglamarks!

 3. Karin Åberg skriver:

  Ica och Willys (och Hemköp kanske? märket är Garant iaf) har ekologisk fryst mango. Garants har funnits ganska länge, men Ica började med det rätt nyligen.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack, vad bra!!!

 4. Ganska oväntat supergott! Efter att ha gjort den här några gånger tycker jag att den är absolut godast med inte för mycket mango eller persilja (de smakerna får inte ta över, de är godast i harmoni med varandra)! Tack för receptet! Den kommer drickas många gånger framöver 🙂

  1. Food Pharmacy skriver:

   Underbart!

 5. Malin skriver:

  Ekorätt i Majorna (Allmänna vägen 22) har stooora påsar med fryst supergod lite syrlig ekologisk mango, perfekt till gröna smoothies! Tips till alla göteborgare! 🙂

  1. Food Pharmacy skriver:

   Toppen ju! Älskar Göteborg!

 6. Fredrik skriver:

  Hej! Ang kärnor i smoothien, det är väl så att vissa kärnor är giftiga, typ persika vilket i magen bildar cyanid (nervgift). skulle vara bra med en notis om detta så att folk inte börjar mixa ner sina kärnor hur som helst innan man kollar upp om det är ärbart eller inte.
  mvh

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.