Hjälp, mitt barn äter inte broccoli (del 2). – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Hjälp, mitt barn äter inte broccoli (del 2).

fav

Hej och välkommen till del 2 av den spännande följetongen ”Hjälp, mitt barn äter inte broccoli”. Försök 1 (krämig shreksoppa) gick inget vidare utan spottades ut med full kraft. Så i dag ska vi prova något helt annat, nämligen en supergod thailändsk broccolisallad från Viktor Ingemarssons kokbok “En grön kärleksaffär”. Den innehåller massa saker som våra barn gillar – mango, gojibär och tamarisoja – men vi har ändå barnanpassat receptet något, så vill du ha de exakta måtten så får du köpa Mattias bok (rekommenderas varmt!).

IMG_1243

Du behöver:

– minst ett barn

Till salladen behöver du dessutom:

– 1 stor broccoli
– 2 dl blötlagda solrosfrön (cirka 4 timmar)
– 2 gräslöksknippen
– 1 mango
– 1/2 dl gojibär
– 1/2 dl sesamfrön
– 1/2 tsk salt

Och till dressingen behövs:

– 1/2 dl tamarisoja
– 1/2 dl sesamolja
– 1/2 dl rapsolja
– 2 cm ingefära (grovhackad)
– 1/2 lime ink fruktkött
– 1/2 dl sesamfrön

IMG_1247

Steg 1:

Plocka buketterna av broccolin, lägg dem i en bunke och massera in saltet. Hacka gräslöken, skär mangon i små kuber och blanda med bären och fröerna. Mixa alla ingredienserna till dressingen och massera in i broccolin så att den kommer åt överallt. Vänd ner alla grönsaker, nötter och fröer. Smaka av. Så gott!

IMG_1254

Steg 2:

Blanda ut salladen med något som du vet att barnen verkligen gillar. Här är alla medel tillåtna. Ropa att maten är klar. Servera och ta skydd. Lycka till!

 

Rookie_200x200px-03

Läsartips!
En läsare tipsade om det kan funka att ge broccolistjälken till barn som inte gillar broccoli. Om man skalar och skär stjälken i tunna stavar så ser den inte ut som broccoli = barnen blir inte misstänksamma. Dessutom smakar inte stjälken så mycket broccoli utan snarare mer som som en lite kraftigare gurka. Värt att prova!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.