Bananpannkakor utan gluten och ägg (men med chiafrön, blåbär och kokosmjölk). – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Bananpannkakor utan gluten och ägg (men med chiafrön, blåbär och kokosmjölk).

fav

Det här är det perfekta receptet för dig som vill prova bananpannkakor men inte vill/kan/tänker äta ägg. Så goda!

FullSizeRender-232

Börja med att vända kameran åt rätt håll. Alltså, herregud vad jag börjar se ut som min mamma.

FullSizeRender-233

Fortsätt med att röra ihop 2 tsk chiafrön och 6 tsk vatten. Låt stå i 15 minuter.

IMG_4222

Ta fram 1 mosad grön banan, 2 dl durramjöl, 2 tsk bakpulver, 2 dl kokosmjölk och lite frysta blåbär, och blanda ihop hela klabbet med chiageggan.

FullSizeRender-234

Stek små plättar eller lite större pannkakor (tänk amerikanska) i kokosolja på låg, puttrig temperatur (inga brända pankisar här inte), stapla på hög, stoppa en i munnen, stoppa en till i munnen och ropa på barnen att det är klart. Eller nä förresten, tugga klart först. Sedan kan du ropa. Mums!

IMG_4230

Print

Bananpannkakor utan gluten och ägg

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 sats 1x
Scale

Ingredienser

2 tsk chiafrön

6 tsk vatten

1 mosad grön banan

2 dl durramjöl

2 tsk bakpulver

2 dl kokosmjölk

lite frysta blåbär

Instruktioner

Börja med att röra ihop chiafrön och vatten. Låt stå i 15 minuter. Ta fram din mosade gröna banan, durramjöl, bakpulver, kokosmjölk och lite frysta blåbär, och blanda ihop hela klabbet med chiageggan.

Stek små plättar eller lite större pannkakor (tänk amerikanska) i kokosolja på låg, puttrig temperatur (inga brända pankisar här inte), stapla på hög, stoppa en i munnen, stoppa en till i munnen och ropa på barnen att det är klart. Eller nä förresten, tugga klart först. Sedan kan du ropa. Mums!

 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.