Frulle, Kids, Recept

Bananpannkakor utan gluten och ägg (men med chiafrön, blåbär och kokosmjölk).

Det här är det perfekta receptet för dig som vill prova bananpannkakor men inte vill/kan/tänker äta ägg. Så goda!

FullSizeRender-232

Börja med att vända kameran åt rätt håll. Alltså, herregud vad jag börjar se ut som min mamma.

FullSizeRender-233

Fortsätt med att röra ihop 2 tsk chiafrön och 6 tsk vatten. Låt stå i 15 minuter.

IMG_4222

Ta fram 1 mosad grön banan, 2 dl durramjöl, 2 tsk bakpulver, 2 dl kokosmjölk och lite frysta blåbär, och blanda ihop hela klabbet med chiageggan.

FullSizeRender-234

Stek små plättar eller lite större pannkakor (tänk amerikanska) i kokosolja på låg, puttrig temperatur (inga brända pankisar här inte), stapla på hög, stoppa en i munnen, stoppa en till i munnen och ropa på barnen att det är klart. Eller nä förresten, tugga klart först. Sedan kan du ropa. Mums!

IMG_4230



Kommentarer
Christina Fredell skriver:
29 juni, 2016 kl. 16:04

Fantastiskt kärleksfullt. Jag rusar å handlar!

Lisa skriver:
3 juli, 2016 kl. 18:18

Åh, toppen, inte lätt med äggfria pankisar! Tackar!

Sofia skriver:
7 juli, 2016 kl. 21:58

Någon annan som hade problem med att steka dessa? Det fastnade i pannan oavsett hur mycket olja jag hade (stekte i raps). Däremot var det jättegott men blev inte riktigt några plättformade saker.

    Food Pharmacy skriver:
    11 juli, 2016 kl. 23:20

    Nä men usch, vad trist! Ska försöka hinna göra dom igen inom snar framtid, och se om vi kommer på något smart då som kanske kan underlätta?

Sofia skriver:
12 juli, 2016 kl. 09:23

Hej igen! Det enda jag kan komma på att jag eventuellt gjorde fel var att jag stekte på medeltemperatur snarare än låg temperatur…ska faktiskt testa igen för det var som sagt himla gott och jag är sugen på dem igen!

    Food Pharmacy skriver:
    12 juli, 2016 kl. 10:07

    Åh så bra, håller tummarna den här gången!

Yvonne skriver:
31 oktober, 2016 kl. 10:01

Gjorde dem nyss. Blev toppen och fastnade inte i pannan. Använde i och för sig en nonn-stick och det gick mycket kokosfett. Supergoda!

    Food Pharmacy skriver:
    31 oktober, 2016 kl. 11:53

    Vad härligt!!!

Josefine skriver:
8 november, 2016 kl. 18:59

Jag tog i en tesked kardemumma.. såååå gott!! Blev kaksmet av det! 🙂

    Food Pharmacy skriver:
    9 november, 2016 kl. 17:52

    Mums!

Rebecka skriver:
5 januari, 2017 kl. 09:24

Åh vilken härlig blogg! Och bok! Fick den retligt nog när jag stod mitt i julstöket med munnen full av godis. Men men, nu är det nytt år!

Liten fråga, jag har under mina år som googlenörd lyckats uppfatta att säd, nötter och baljväxter innehåller antrinutrienter som man helst bör blötlägga bort innan förtäring. Jag har letat på bloggen och i professorns spalter utan att hitta något om det. Är det en icke-fråga? Vore oerhört glada nyheter då jag avskyr att blötlägga men gör det ändå. Om inte, så kanske det vore ett festligt ämne att skriva om?

Lev väl!
Rebecka

    Food Pharmacy skriver:
    10 januari, 2017 kl. 15:20

    Jättebra input – vi kommer absolut att skriva om detta! Vi befinner ju oss också på en resa, startade också med munnen full av godis, och även om vi har förstått att blötläggning och, i nästa steg, groddning är supergrymt så har vi inte riktigt nått dit än i vardagen. I idévärlden, ja, men inte riktigt än i sinnevärlden.

Kommentera

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra.

Observera att du måste få en godkänd kommentar
från en admin innan dina kommentarer visas.