Helgfrukost: Blåbärskräm med chiafrön och mynta. – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Helgfrukost: Blåbärskräm med chiafrön och mynta.

fav

Det är fredag och vi vill snabbt tipsa om ett recept som du kan laga i helgen, nämligen blåbärskräm. Testade det på en frukost i veckan och med tanke på hur rena skålarna var när gästerna gick hem drog vi slutsatsen att de tyckte det var gott. Vilket var kul såklart och dessutom jättepraktist, ställde bara tillbaka skålarna rätt in i skåpet utan att diska dem.

Blåbärskräm
2 portioner

2 dl mandlar (blötlagda i 2 timmar)
1 dl russin (blötlagda i 2 timmar)
3 msk kokosolja, flytande
20 myntablad
1/2 dl chiafrön
3 dl vatten
2 dl blåbär

Mixa rubbet i cirka 45 sekunder tills det blir en slät kräm. Häll krämen i passande glas. Toppa med bär och hackad mandel. Avsluta med en liten myntakvist. Ät och slicka skålen noggrant tills den ser nydiskad ut. Ställ tillbaka den i skåpet.

 

Recept: “En grön kärleksaffär” av Viktor Ingemasson.

 

Print

Blåbärskräm med chiafrön och mynta

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 2 portioner 1x
Scale

Ingredienser

2 dl mandlar (blötlagda i 2 timmar)

1 dl russin (blötlagda i 2 timmar)

3 msk kokosolja, flytande

20 myntablad

1/2 dl chiafrön

3 dl vatten

2 dl blåbär

Instruktioner

Mixa rubbet i cirka 45 sekunder tills det blir en slät kräm. Häll krämen i passande glas. Toppa med bär och hackad mandel. Avsluta med en liten myntakvist. Ät och slicka skålen noggrant tills den ser nydiskad ut. Ställ tillbaka den i skåpet.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.