Helgfrukost del 2: Morots-chai med ingefära, svartpeppar och kanel. – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Helgfrukost del 2: Morots-chai med ingefära, svartpeppar och kanel.

fav

Förra veckan tipsade vi ju om den här urgoda blåbärskrämen och sedan dess är det otroligt många av er som hört av sig och undrat vad det är för knalloreange juice som man kan ana sig till i glasen. Eller okej då, ingen har hört av sig, men vi tänker ÄNDÅ berätta vad det är. Det är nämligen… trumvirvlar danke … en morotschaisjuice!

IMG_1292

För några år sedan juicade vi jämt men sedan vi lärde oss att smoothie är ännu bättre än juice och dessutom hundra procent enklare att göra, så har vi legat lite lågt med juicandet. Tills nu då. Den här juicen verkligen rekommendera – full med morötter och massa antiinflammatoriska kryddor som får dra över natten och sedan silas med lika delar tålamod och precision.

Morots-chai
(4 glas)

7 dl morotsjuice (drygt 1 kg morötter)
5 kardemummakapslar
8 kryddnejlikor
1 kanelstång
10 svartpepparkorn
5 cm ingefära, finkrossad
2 tsk pressad lime

Pressa morötterna och häll i en behållare med tättslutande lock. Krossa kryddorna i en mortel och häll i juicen. Rör ner ingefära och limesaft. Skaka om och låt stå och dra i kylen i typ 10 timmar. Sila vätskan genom en finmaskig sil. FÄRDIGT!

 

Recept: “En grön kärleksaffär”, Viktor Ingemarsson

Print

Morots-chai med ingefära, svartpeppar och kanel

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 glas 1x
Scale

Ingredienser

7 dl morotsjuice

5 kardemummakapslar

8 kryddnejlikor

1 kanelstång

10 svartpepparkorn

5 cm ingefära, finkrossad

2 tsk pressad lime

Instruktioner

Pressa morötterna och häll i en behållare med tättslutande lock. Krossa kryddorna i en mortel och häll i juicen. Rör ner ingefära och limesaft. Skaka om och låt stå och dra i kylen i typ 10 timmar. Sila vätskan genom en finmaskig sil. FÄRDIGT!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.