fbpx Print

Raw citron- och jordgubbscheescake

Scale

Ingredienser

500 gram frysta jordgubbar

1 dl kokosflingor

3 1/2 dl naturella mandlar

10 dadlar

6 dl cashewnötter (som du gärna blötlagt över natten)

1 msk vaniljpulver

1 dl lönnsirap

1 1/2 dl citronsaft

2 dl kokosolja

Instruktioner

Börja med att ställa fram frysta jordgubbar så att de får tina i lugn och ro i rumstemperatur. Mixa kokosflingor, naturella mandlar och dadlar till en kladdig botten. Är den inte tillräckligt kladdig? Addera fler dadlar eller ha i lite kokosolja. När du är nöjd med konsistensen kan du trycka ner botten i en oljad springform och ställa den i frysen.

Mixa cashewnötter (som du gärna blötlagt över natten), vaniljpulver, lönnsirap, citronsaft och kokosolja. Köra allt i mixern tills cashewklabbet blir alldeles sammetslent. Ta ut botten ur frysen och bred ut din nötgrädde över den.

Kommer du ihåg jordgubbarna? När dom har tinat kan du mixa dem med någon dadel ifall du vill ha det lite sötare. Klutta ut jordgubbs- och dadelsylten på cashewfyllningen och rör runt lite försiktigt med en kniv så det blir ett fint mönster. Dunka till lite på sidan så att allt blir platt och snyggt. Plasta in och ställ in i frysen över natten. Flytta över till kylen cirka 3 timmar innan den ska serveras.