I säsong: Vit sparris med olivolja, rädisor och citron. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

I säsong: Vit sparris med olivolja, rädisor och citron.

fav

I dag ska vi laga något riktigt smarrigt. Du får härmed fyra läckra ledtrådar.

1 Den är vit.
2 Den är i säsong.
3 Den innehåller både inulin (toppenbra fibrer) och folsyra (grymt vitamin, särskilt när man är preggo).
4 Om den hade varit en bokstav så hade den varit ett I.

Vad ska vi laga tror du? Just det. Vit sparris!

IMG_3967-2

Börja med att skära av “botten” och skala sparrisen. Klar? Då kan du koka upp vatten och låta sparrisarna sjuda i 5-10 minuter (det ska fortfarande vara lite spänst i dem när du tar av dem från plattan, du vill inte att de ska bli för slappa). Nä men oj, där ligger visst lite ekologisk krasse och smyglurar på tallrikskanten. Vi kommer att komma tillbaka till denna. Vi lovar att säga till.

IMG_3968

TILL!!! Medan du sjuder sparrisen kan du nämligen passa på att klippa lite krasse, hyvla några rädisor fint och röra ihop lite olivolja med citron med salt och peppar.

IMG_3970

Så där ja. Lägg tre sparrisar på en tallriken och ös på med citronoljan, rädisorna och krassen. Och, om du inte är vegan, så kan du råka tappa lite hyvlad pecorino över sparrisen också. Det är absolut inget tvång och det bör sägas att det inte alls är enligt professor Stigs budord och heller inte mumma för de goda bakterierna i tarmen, men å andra sidan är det vansinnigt gott.

Och därmed är det här receptet slut. The end.

IMG_3978

Epilog: Tack för att du lyssnade och hoppas att du får äta din sparris i lugn och ro. Själva åt vi den i mysbyxor framför TV:n. Ett av de bästa besluten vi tagit det här året.

 

Ikon_science-08När är sparrisen i säsong?
Just nu, baby. Och när det är under säsong är den ett bra miljöval. Sparrissäsongen är dock kort – maj och juni är det som gäller – och under höst och vinter har all sparris som säljs i Skandinavien rest långt för att komma hit.

 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.