I dag är det World Refugee Day. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Omvärldsbevakning

Post image

I dag är det World Refugee Day.

Vi tänker ofta hur mycket vi älskar vårt jobb. Och vi är noggranna med att påminna oss, nästan lika ofta, över hur tacksamma vi är över det. Att vi kan unna oss lyxen att grotta ner oss i matens påverkan på kroppen och testa nya smaker och recept, något som tyvärr är långt ifrån den verklighet som den största delen av jordens befolkning lever i. Idag är det World Refugee Day, och i samband med detta vill vi uppmärksamma att mer än 60 miljoner människor befinner sig på flykt undan krig, konflikter och förföljelser. 60 miljoner. Det är den högsta siffran någonsin enligt FN:s flyktingorgan, UNHCR, och siffran fortsätter stiga.

I våras åkte vår vän, fotografen Andreas Lind, ner till flyktinglägren i Grekland och tog bilderna nedan. Han var frustrerad och kände att han var tvungen att åka ner och se det med egna ögon. Han fann bara människor som är som du och jag. Nedan finner du ett axplock av hans bilder och på vår Facebook hittar du hela hans bildspel i dag. Dela och sprid gärna. Och ge gärna ditt stöd till någon av de initiativ som hjälper till på plats: @iamyourrescue, @lighthouserelief och @vigörvadvikan.
_ABQ1950 _ABQ2255 _ABQ4223 _ABQ3884 _ABQ4622 _ABQ2765

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.