Brownie som inte går av för hackor – prova att laga den redan i dag!

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Nog vår godaste raw brownie.

fav

Kolla ovan! Känner du igen bänkskivan? Ja visst, vi är tillbaka på Västkusten igen. Och här tänker vi stanna i minst fyra veckor vilket betyder att du 1) får hålla till godo med vår blåa shabby chic-skiva ett tag framöver, och 2) minns plötsligt inte vad nummer två var vilket är lite läskigt med tanke på att vi påbörjade den här meningen för mindre än femton sekunder sedan. Well – planen är att blogga på precis som vanligt i sommar men att vi bor på en ö, att nätverket är allt annat än pålitligt och att det är rätt skönt att sova lite längre på morgonen då och då kommer eventuellt att äventyra den där punktligheten som vi brukar hålla oss till resten av året.

En annan sak som är bra med att vara på semester är att det är helg varje dag. Så, börja med att mixa:

raw brownie baka

2 dl valnötter
2 dl dadlar
1/2 dl kakao
1 msk hasselnötssmör (eller annat nötsmör)
En nypa salt
1 tsk vatten

Degen ska hänga ihop och vara lite lätt kladdig. Tryck ut den någorlunda jämnt i en form och ställ in i frysen.

raw brownie avokado

Nu är det dags att täcka vår brownie med frosting! Mixa följande ingredienser till en helt slät smet:

1 avokado
1 tsk vaniljpulver
1 msk kokosolja
3 msk kakao
3 msk lönnsirap eller honung

raw brownie

Bred frosting över kaka och ställ in kakan i kylen en stund. Ta ut och skär upp i små rutor.

raw brownie

Den här brownie är så god att den får oss att vilja börja blogga på engelska så vi kan slänga oss med ord som: rich, dense, decadent och incredibly unbelievably satisfying. Men, eftersom vi bloggar på svenska så får vi väl helt enkelt nöja oss med att kalla dem för våra rika, kompakta, dekadenta och fantastiskt overkligt tillfredsställande chokladbrownies.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Print

Raw brownie

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 sats 1x
Scale

Ingredienser

Kaka:

2 dl valnötter

2 dl dadlar

1/2 dl kakao

1 msk hasselnötssmör (eller annat nötsmör)

En nypa salt

1 tsk vatten

Frosting:

1 avokado

1 tsk vaniljpulver

1 msk kokosolja

3 msk kakao

3 msk lönnsirap eller honung

Instruktioner

Börja med att mixa ihop alla ingredienser till kakan. Degen ska hänga ihop och vara lite lätt kladdig. Tryck ut den någorlunda jämnt i en form och ställ in i frysen. Mixa alla ingredienser som är till frostingen så det blir en slät smet.

Bred frosting över kaka och ställ in kakan i kylen en stund. Ta ut och skär upp i små rutor.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.