Dagens outfit! Avokado. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Dagens outfit! Avokado.

Tänkte att det var hög tid att blåsa liv i den gamla favoriten “dagens outfit” igen. Dagens outfit i dag är alltså en häftig jeansskjorta i modernt snitt och coola solbrillor. Slut. Nej förlåt, skoja bara – dagens outfit är förstås det som ligger och guppar i Mias grovtarm, nämligen en avokado. Faktum är att vi äter minst en avokado om dagen. Alltså minst. Ofta har vi den i en smoothie men andra dagar gör vi en guaccamole och i dag åts den rätt upp och ner, med lite örtsalt. Jättebra mellanmål när man har lite tid. Även vår husprofessor Stig är en varm förespråkare av avokado, bland annat för att den är starkta antiinflammatorisk, laddad med fibrer vilket våra goda tarmbakterier som bekant älskar, innehåller unika fettsyror som förhindrar proppar, minskar risken för hjärtkärlsjukdomar samt andra kroniska sjukdomar inklusive cancer (här har han skrivit en hel krönika om mirakelfrukten). Dessutom är avokado supergott tycker vi. Och supersnyggt till jeansskjorta och solbrillor.

Avokado: Sigge på kajen. Jeansskjorta: Mango. Brillor: Celine.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Agneta skriver:

  Underbar bild från mitt älskade Marstrand där jag arbetat festat ja allt under hela min uppväxt . Ja avocado är toppen till allt . Kan göra så mycket gott av denna underbara frukt . Marstrand runt har jag gått så många gånger i alla typer av väder och årstider. Njut

  1. Food Pharmacy skriver:

   Åh så underbart – Marstrand är vår lilla pärla också!

 2. Hanna skriver:

  Ja, avokado är såå gott och såå bra! Men! Jag tål den inte 🙁 Har försökt googla fram vad det kan bero på men har inte direkt hittat något svar. Jag får jätteont i magen redan av en liten mängd avokado (i alla dess former). Jag är inte allergisk mot någonting annat!!! Det här är väl snarare en känslighet än en allergi, men ändå. Vad kan det bero på tror ni?

  Varma hälsningar Hanna

 3. Hej.
  Eftersom jag tyvärr är allergiskt mot avokado, så funderar jag på vad jag kan byta ut det mot för att få i mig bra fett.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Kallpressad olivolja, raps- eller kokosolja (den senare tål att upphettas). Om du inte är vegan så kan du ju ta tillskott av omega-3, helst i form av krillolja. Fisk överlag – själva äter vi rätt mycket makrill.

 4. Älskar er blogg och myser guldingrad och peppad med boken dagligen. Tack!

  Ville i avokadons ära passa på att tipsa alla om att inte glömma kärnan då även den innehåller fantastiskt bra och stärkande näringsämnen. Man kan använda den på en massa sätt både inne och utanpå kroppen.

  Det bruna skalet smakar apa så man delar den stora pulpen och pillar bort det yttre innan man krossar det näringsrika inre.
  Googla ‘äta avokadokärna’ så får ni upp massor av bra tips.

  Just sayin’ 🙂

  1. Food Pharmacy skriver:

   Härligt, vi har skrivit en del om att äta avokadokärnan här på bloggen och faktiskt även i boken men visste inte att det var det bruna skalet som smakade apa. Stort tack för dagens lärdom!

 5. Hej,

  Jag har nyligen ramlat över er blogg och också er bok som är väldigt intressant, känner mig peppad på att förändra min kost. En sak som jag reagerar på är dock den stora användningen av avokado. Avokado är fantastiskt gott och säkert också väldigt nyttigt. Samtidigt kräver avokadoodlingar enorma mängder vatten och orsakar tyvärr torka och skogsskövling i många av de länder där de odlas, vilket går emot tanken att ta hänsyn inte bara till sin egen kropp utan även miljön. Hur ser ni på detta?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Det är förstås jättejättedåligt. Gäller detta även ekologisk avokado? Överlag försöker vi ju använda råvaror i säsong och som finns närproducerat, men det är ju lite tricky med just avokado …

 6. Annette skriver:

  Ett jättegott sätt att klämma i sig en avokado:
  Dela, ta bort kärna, häll i olivolja i hålen, på med salt och rikligt med torkad salvia!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Åh, salvia! Tack för tips!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.