Dagens outfit! Färsk rödlök. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Dagens outfit! Färsk rödlök.

I dag stryker vi runt på kajen i jeans, sandaler och färsk rödlök i magen. Det var Sigge (du vet vår grönsakshandlare på kajen som vi brukar skryta om) som sa att vi skulle prova – den färska rödlöken är lite mildare i smaken än vanlig rödlök och extra god att äta rå vilket ju är ett megaplus för oss som älskar råa grönsaker i allmänhet och lök i synnerhet (kan eventuellt ha varit lökfarmare i ett tidigare liv). Sagt och gjort – rödlöken åkte ner i salladen och sedan vidare ner till magen och grovtarmen och fick med beröm godkänt av såväl smaklökar som bakterier. Prova själv – mellan juni och september kan du köpa den lite varstans. Glöm bara inte att du kan äta blasten också, det är faktiskt där som den mesta näringen sitter.

Fat: från studietiden i Aix-en-Provence. Blus som sticker in i bild: Zara. Grönsaker: Sigge på kajen.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Caroline skriver:

  Rödlöksblast är toppen att ha i sallader. Påminner lite om gräslök. Fick för övrigt hem er bok idag, så fin! Ska bli spännande att läsa.

 2. Hej!!! Den där blasten som ska ätas, kan den också ätas rå nerhackad i salladen?
  TACK

  1. Food Pharmacy skriver:

   Yes, exakt!

 3. m Forssell skriver:

  Här äter vi råa grönsaker var dag och speciellet den vita salladslöken och röda.Vi har en odlare i vår lilla by- Sebastien- som producerar massor av goda grönsaker…min korg är fylld varje torsdag efter markanden från hans bioodlingar.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Härligt Monika!

 4. Tänk Siggekommer jag ihåg liksomhans mamma och papa som jag köpt mycket grönsaker av. råder er alla att alltid använda allt på alla grönsaker . Sällan något behöver kastas bara om det är dåligt .

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.