Glutenfria bovetefrallor med fem ingredienser. – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Glutenfria bovetefrallor med fem ingredienser.

fav

Titta! En blåvitrandig kökshanduk.

IMG_0253

Vad tror du ligger under den? Ett schackbräde? Ett kilo lösgodis? Ett livs levande hamster? Vi lyfter försiktigt på duken och tittar!

FullSizeRender-255Aha! Bovetefrallor som precis jäst klart. Vad sa du, du vill veta hur vi gjorde dem? Det klart du ska få det, vi är inte sådana som håller inne på guldrecept, vi är här för att dela med oss.

Glutenfria bovetefrallor
(20 stycken)

25 g jäst
9 dl fingervarmt vatten
2 tsk salt
350 g bovetemjöl (cirka 7 dl)
200 g durramjöl (cirka 4 dl)
40 g psylliumfröskalmjöl/psylliumhusk (cirka 1 dryg dl)

Rör ut jästen i vattnet. Mät upp psylliumfröskalmjöl, bovetemjöl,durramjöl och salt och blanda ner det i degvätskan, allt på en gång. Vispa ihop i några minuter. Konsistensen blir först som en lös smet men efter en stund blir den lite klibbigare. Låt degen svälla i typ 10 minuter. Blöt händerna med olja och forma degen till 20 bullar som du lägger på ett bakplåtspapper på en, yes du gissar rätt, plåt. Pudra dem med lite durramjöl och låt jäsa typ 75 minuter (lite längre om du har kallt i köket). Grädda på cirka 110 °C tills de ser färdiga ut. Ta ut ur ugnen och låt bröden svalna helt innan du sätter tänderna i dem.

FullSizeRender-257

Ett riktigt toppenrecept som vi kommer baka fler gånger i sommar! Vi hade lite högre temperatur än vad vi brukar och glömde i vanlig ordning att titta på klockan, så ber om ursäkt för att vi inte vet på sekunden när du ska ta ut dem. Originalreceptet är 225 °C i cirka 20 min, men toppen om du vågar sänka temperaturen på ugnen några snäpp.

Originalreceptet är lånat från bakproffset Nilla och receptet hittar du här.

Print

Glutenfria bovetefrallor

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 20 stycken 1x
Scale

Ingredienser

25 g jäst

9 dl fingervarmt vatten

2 tsk salt

350 g bovetemjöl

200 g durramjöl

40 g psylliumfröskalmjöl/psylliumhusk

Instruktioner

Rör ut jästen i vattnet. Mät upp psylliumfröskalmjöl, bovetemjöl,durramjöl och salt och blanda ner det i degvätskan, allt på en gång. Vispa ihop i några minuter. Konsistensen blir först som en lös smet men efter en stund blir den lite klibbigare. Låt degen svälla i typ 10 minuter. Blöt händerna med olja och forma degen till 20 bullar som du lägger på ett bakplåtspapper på en, yes du gissar rätt, plåt. Pudra dem med lite durramjöl och låt jäsa typ 75 minuter (lite längre om du har kallt i köket). Grädda på cirka 110 °C tills de ser färdiga ut. Ta ut ur ugnen och låt bröden svalna helt innan du sätter tänderna i dem.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.