fbpx Print

Glutenfria bovetefrallor

Scale

Ingredienser

25 g jäst

9 dl fingervarmt vatten

2 tsk salt

350 g bovetemjöl

200 g durramjöl

40 g psylliumfröskalmjöl/psylliumhusk

Instruktioner

Rör ut jästen i vattnet. Mät upp psylliumfröskalmjöl, bovetemjöl,durramjöl och salt och blanda ner det i degvätskan, allt på en gång. Vispa ihop i några minuter. Konsistensen blir först som en lös smet men efter en stund blir den lite klibbigare. Låt degen svälla i typ 10 minuter. Blöt händerna med olja och forma degen till 20 bullar som du lägger på ett bakplåtspapper på en, yes du gissar rätt, plåt. Pudra dem med lite durramjöl och låt jäsa typ 75 minuter (lite längre om du har kallt i köket). Grädda på cirka 110 °C tills de ser färdiga ut. Ta ut ur ugnen och låt bröden svalna helt innan du sätter tänderna i dem.