Bästa vapnet mot inflammation? Grönisar! – Food Pharmacy

Forskning, Food Pharmacy

Post image

Bästa vapnet mot inflammation? Grönisar!

Nu har tidskriften Obesity Reviews publicerat en systematisk litteraturgenomgång och metanalys som visar att den som äter mycket grönsaker och mat från växtriket förbättrar markörer för inflammation i blodet. Studierna visar att de som ändrat kosten till en växtbaserad kost förbättrar koncentrationen i blodet av flertalet markörer för inflammation jämfört med dem som inte ändrade kosten. Mycket positiv läsning för oss som fasat ut bukfyllan till förmån för mer näringsrik mat och börjat se på oss själva på näringsjägare (vilket kort innebär att vi helt enkelt jagar näring och försöker se varje måltid som en möjlighet att fylla på med fibrer, antioxidanter, vitaminer och mineraler).

 

Ikon_science-08

Kort bakgrund för dig som inte är bekant med inflammation:

En ökad inflammation i kroppen, en så kallad kronisk inflammation, har ett samband med kroniska sjukdomar som till exempel diabetes typ 2, cancer och hjärtsjukdom. Maten vi äter har en stark koppling till kronisk inflammation och den processade maten som utgör majoriteten av det vi äter idag bidrar tyvärr till att de kroniska sjukdomarna ökar i vår del av världen.

 

PS: Följ oss gärna gärna på FacebookInstagram & Bloglovin’ och handla vår bok här.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

  1. Länken funkar ej! Vill gärna läsa…

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.