Boosta din vardagsmat – fem enkla steg till en antiinflammatoriska tomatsås. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Boosta din vardagsmat – fem enkla steg till en antiinflammatoriska tomatsås.

Ibland (rätt ofta) vill man inte stå i köket och experimentera med nya rätter. Ibland (rätt ofta) vill man bara slänga ihop en snabb tomatsås och så är det bra med det. Här är fem snabba knep på hur du förvandlar din lilla tomatsås till en stor antiinflammatorisk nyttoraket som platsar i vilken näringstabell som helst.

1 Ångkoka löken i stället för att steka den. Snällare mot vitaminerna och antioxidanterna och inte minst för att undvika upphettningsgifter som skapas när något upphettas för hårt. Ha gärna i flera löksorter också, som t ex gul lök + vitlök.

2 Ha i råa grönsaker i tomatsåsen. Allt behöver inte värmas. Nöj dig med att värma tomatsåsen + löken och mixa det sedan med t ex rårivna morötter.

3 Värm den lagom mycket. Tomater är en av de grönsaker som vinner på att upphettas, först då frigörs nämligen lykopenet i den. Kom ihåg att inte värma såsen för mycket bara – av samma anledning som du inte ska steka löken för hårt.

4 Ha i antiinflammatoriska kryddor. Kryddor och örter är fullproppade av antioxidanter och ett extremt bra skydd mot inflammation. Ös på med dina favoriter!

5 Servera tomatsåsen till något annat är vanlig vit pasta. Välj någon form av bönpasta i stället eller, ännu hellre, quinoa, durrakorn eller grönsaksspagetti.

 

Följ oss gärna gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.