En grön kärleksaffär med koriander. – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

En grön kärleksaffär med koriander.

fav

För några veckor sedan när vi fortfarande var på landet kom Viktor Ingermansson, rawfood-kock och författare till boken “En grön kärleksaffär”, till ön.

IMG_0841

Han bjöd oss på mängder av godsaker, chiapuddingar och quinoasallader, men djupast intryck gjorde utan tvekan hans smoothie med koriander.

FullSizeRender-274

Snacka om kärlek. Den var så god att det gick ett sus genom publiken. “F f finns den i b b boken?” stammade vi nervöst. “Den finns i boken,” svarade Viktor lugnt. Problemet var bara att vi var på ön men boken i Stockholm. Så låt oss snabbspola sommaren …

IMG_0490-2

FullSizeRender-272

IMG_0514

IMG_0593

FullSizeRender-270

Så där ja. Äntligen hemma. Vi kastar oss över Viktors bok och slår upp sid 35 på direkten.

IMG_1170

Du som följer oss regelbundet vet att vi i 95, kanske tom 97, procent av fallen alltid gör om recepten. Inte aktuellt den här gången. Den här gången skulle det smaka precis som på ön. Så vi la helt enkelt 1/2 dl solroskärnor i blöt i några timmar. Och sedan mixade vi dem tillsammans med fyra grönkålsblad, 70 gram spenat, 1 dl mango, 2 dl ananas, 1 tsk gurkmeja, 1/2 knippe koriander, 2 cm ingefära, 1/2 dl flytande kokosolja, 1 msk chiafrön och 3 dl vatten.

FullSizeRender-269

Och sedan hällde vi upp vår kärleksaffär i två stora glas och delade inte med oss till någon.

 

PS: Följ oss gärna gärna på FacebookInstagram & Bloglovin’ och handla vår bok här.

Print

En grön kärleksaffär med koriander

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 2 portioner 1x
Scale

Ingredienser

1/2 dl solroskärnor i blöt i några timmar

4 grönkålsblad

70 gram spenat

1 dl mango

2 dl ananas

1 tsk gurkmeja

1/2 knippe koriander

2 cm ingefära

1/2 dl flytande kokosolja

1 msk chiafrön

3 dl vatten.

Instruktioner

Släng allt i en blender och mixa ihop.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Tack för en underbar blogg och allt ni gör! Upptäckte er i VEGO och väntar nu med spänning på att er bok ska trilla ner i brevlådan:-)

  Jag har en liten fundering: vad kan jag byta till för olja istället för kokosolja? Jag tål tyvärr varken kokos, chiafrön, mandel eller nötter och jag känner mig hämmad i att göra nyttigheter till mig och familjen (också allergiska barn). Tacksam för tips!

  Fortsätt inspirera! Tack 🙂
  /Erika

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack för fina ord! Hoppas du kommer att gilla boken också! Byt till raps- eller olivolja!

 2. Hej!

  Jag hittade er blogg via svd och blev superinspirerad!
  Senaste halvåret har jag haft problem med njursten och pga detta haft återkommande infektioner (jag gissar att jag fått ca 10 antibiotikainfektioner senaste 4 månaderna, helt sjukt!)

  För att få magen i balans igen tänkte jag testa några av era recept men ser att de innehåller en hel del av det jag blivit avrådd att äta för att slippa bilda nya njurstenar. (Gröna blad, rödbetor etc)

  Hur ser ni på detta?
  Kan jag byta ut dessa ingredienser mot något liknande?

  Kram

  1. Food Pharmacy skriver:

   Hm, knepigt. Vi vågar tyvärr inte ge några som helst råd mer än att du kan köpa vår bok/fortsätta läsa vår blogg, låta dig inspireras och testa dig fram!

 3. Hej! Äter smothies varje morgon. Kul att prova något annat. Men vad kan man byta koriandern mot. Tycker inte om smaken på koriander, det smakar tvål!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Haha, ja du är inte ensam om att inte gilla koriander. Faktum är att vi har en handtvål MED just korianderdoft. Ta vilka örter som helst, ös på med dina favoriter så kommer det ju bli hur bra som helst!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.