Fiskburgare som inte går att misslyckas med. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Fiskburgare som inte går att misslyckas med.

fav

Om man tar en titt i våra kameror så hittar man en och annan bild på våra söta barn men framför allt så hittar man bilder på mat. Vi älskar nämligen att fotografera mat. Mer än våra barn. I luren trängs bilder på alla sorters måltider: lyckade måltider, mindre lyckade måltider, de vi blivit bjudna på, de vi ätit på restaurang, de vi lagat själva, de vi bjudit gäster på, de vi misslyckats med och de vi satt guldstjärna på. Helt ärligt har vi nog täckt in det mesta. Förutom en sak då: fiskburgarna som vi lagade i går.

De glömde vi nämligen helt bort att fotografera. Vilket på marginalen är lite dumt med tanke på bloggen. Men du får helt enkelt tro oss när vi säger att det här är ett sjukt enkelt och gott recept som inte går att misslyckas med och som alla ink skeptiska barn gillar. Burgarna görs på fryst fisk, innehåller bara tre ingredienser och du behöver varken hålla på att gegga med ägg eller ströbröd. De håller ihop och blir saftiga ändå. Vi lovar.

Världens enklaste fiskburgare
(cirka 8 burgare)

2 frysta laxfiléer
2 frysta koljafiléer
2 msk fryst persilja
Salt & nymalen svartpeppar

Ta fram fiskfiléerna och låt dem tina något. Dela dem i mindre bitar och lägg dem i en mixer tillsammans med persiljan, salt och svartpeppar. Kör tills du har en någorlunda slät smet. Forma till små hamburgare (ta lite vatten på händerna om du vill slippa kladdet). I en perfekt idévärld så steker du dem på låg temperatur i ugnen, men du kan också (blunda nu Stig) steka dem på låg temperatur i stekpannan. Det gjorde vi i går. Och sedan serverade vi dem med ugnsrostade grönsaker (som vi lät svalna innan vi serverade dem) och potatis (som vi också lät svalna).

*Makrillen på bilden heter egentligen något annat och har inget med receptet att göra.

 

PS: Följ oss gärna gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här.

Print

Fiskburgare som inte går att misslyckas med

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 8 burgare 1x
Scale

Ingredienser

2 frysta laxfiléer

2 frysta koljafiléer

2 msk fryst persilja

Salt & nymalen svartpeppar

Instruktioner

Ta fram fiskfiléerna och låt dem tina något. Dela dem i mindre bitar och lägg dem i en mixer tillsammans med persiljan, salt och svartpeppar. Kör tills du har en någorlunda slät smet. Forma till små hamburgare (ta lite vatten på händerna om du vill slippa kladdet). I en perfekt idévärld så steker du dem på låg temperatur i ugnen, men du kan också steka dem på låg temperatur i stekpannan. Det gjorde vi i går. Och sedan serverade vi dem med ugnsrostade grönsaker (som vi lät svalna innan vi serverade dem) och potatis (som vi också lät svalna).

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.