Food Pharmacy tolkar: Bruschetta. Och älskar det! – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Food Pharmacy tolkar: Bruschetta. Och älskar det!

fav

Minns du den där färska rödlöken som vi moppsade oss med förra veckan? Vi gissar att du undrat sedan dess vad det blev av den? Du kan härmed sluta undra. Det blev nämligen en:

IMG_0972

Vitlöks- och basilikafest!

FullSizeRender-266Du MILDE så gott. Vi tog helt enkelt följande: 1 färsk rödlök, ett paket rumstempererade* coctailtomater, typ en hel basilikakruka, massvis med olivolja, 2-3 stora vitlöksklyftor, 2 tsk salt och peppar.

IMG_0969

Och sedan hackade vi tomaterna, basilikan och löken och vevade ihop dem med resten av ingredienserna.

IMG_0972

Vi åt det två dagar på raken faktiskt. Dag ett hade vi gäster så då serverades det som canapé på fröknäcke (istället för det traditionella lantbrödet), och dag två hade vi barn så då serverades det som tomatsås till bönpasta. Lika lyckat bägge delarna. Och ja, vi VET att tomater mår bra av att upphettas (lykopenet blir mer åtkomligt då) men just den här rätten lät vi faktiskt vara raw.

 

Rookie_200x200px-03*Vadå “rumstempererade” tomater?

Vi vill slå ett smakslag för att låta tomaterna ligga framme minst 1/2 dygn innan du ger dig på den här rätten – de blir så oändligt mycket godare och smakrikare då. Slut på smakmeddelande.

Print

Food Pharmacy tolkar: Bruschetta. Och älskar det!

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

1 färsk rödlök

1 paket rumstempererade coctailtomater

1 hel basilikakruka

olivolja

23 stora vitlöksklyftor

2 tsk salt och peppar.

Instruktioner

hacka tomaterna, basilikan och löken och vevade ihop dem med resten av ingredienserna. Vi åt det två dagar på raken faktiskt. Dag ett hade vi gäster så då serverades det som canapé på fröknäcke (istället för det traditionella lantbrödet), och dag två hade vi barn så då serverades det som tomatsås till bönpasta. Lika lyckat bägge delarna. Och ja, vi VET att tomater mår bra av att upphettas (lykopenet blir mer åtkomligt då) men just den här rätten lät vi faktiskt vara raw.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.