Så får du grönkålen att bli god. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Så får du grönkålen att bli god.

fav

Gjorde en liten intervju på Nybrogatan 38 i går och fick frågan vilken som var vår favoritgrönsak. Först svarade Mia: “Avokado”. Journalisten, vi kan kalla honom Hugo, nickade gillande och antecknade avokado i sitt block. Sedan var det Linas tur, varpå hon svarade: “Grönkål”. Då stannade pennan.

– Grönkål? Det kan du inte mena?

– Jo, jag älskar grönkål.

– Nä, det är bara inte möjligt.

– Nähä … Men ta broccoli då?

– Också omöjligt.

– Lök då?

– Okej, lök funkar. Vilken lök?

– Rödlök?

Först var vi såklart chockade över att alla inte älskar grönkål, men sedan kom vi på det – Hugo måste ha missat att massera sin grönkål med olivolja och citron. Utan massage: torrt och strävt. Med massage: mjukt och fantastiskt. Så nästa gång du ska ha grönkål i din sallad – dra av stammarna från grönkålen, riv bladen i bitar, skölj dem noggrant, ringla över lite olivolja och en halv pressad citron, kör ner händerna i bunken och massera grönkålen i några minuter. Känns möjligen lite märkligt på marginalen men gör så otroligt stor skillnad för smaken.

Avsluta med att strö över lite salt. Helt omöjligt att inte gilla.

 

PS: Följ oss gärna gärna på FacebookInstagram & Bloglovin’ och handla vår bok här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.