Sju antiinflammatoriska favoriter. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Sju antiinflammatoriska favoriter.

Skriv av, memorera eller tatuera på biceps – här är sju av våra antiinflammatoriska råvaror som du gör klokt i att njuta av varje dag.

1 Avokado. En av våra mest näringsrika frukter, fylld av nyttiga fetter. Funkar i sallad, smoothie, soppa och ersätter smör.

2 Durra. Ett av världens nyttigaste sädesslag. Den är naturligt fri från gluten, men rik på nyttigheter som vitaminer, mineraler och antioxidanter. Durra finns svart, röd och brun. Kokas som ris eller används som mjöl.

3 Grönkål. Innehåller allt från kalcium och järn till vitamin A, C och K, och antioxidanter, speciellt karotenoider. Anses kunna dämpa inflammation och stärka immunförsvaret.

4 Gröna bananer. När bananen är omogen och klistrar sig mot gommen är den rik på fibrer, som gör underverk med tarmfloran.

5 Gurkmeja. En av de mest antiinflammatoriska kryddorna som finns! Innehåller kraftfulla antioxidanter, bland annat curcumin. Ät den både färsk, som pulver eller i kosttillskott.

6 Kanel. En bra krydda för att få till godissmak! Dessutom kan den sänka blodsockret och öka insulinkänsligheten. Som kronan på verket hör den till de mest inflammationsdämpande kryddorna. Välj Ceylonkanel och undvik den Saigonkanel som är vanligast i affärerna. Den senare innehåller giftämnet kumarin som i stora mängder (mer än knappt 1,5 tesked om dagen enligt Livsmedelsverket) kan skada levern.

7 Kryddnejlika. Världens stark-aste antioxidant. Starkt antiinflammatorisk, motverkar gaser i magen. Blanda gärna med andra antiinflammatoriska kryddor som kanel och ingefära. Mal den och ha ner den i soppa, smoothie, te.

 

Följ oss gärna gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.