M:s redaktionschef om vår bok: ”Oväntade resultat"! – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

M:s redaktionschef om vår bok: ”Oväntade resultat”!

Precis innan vi lämnade Stockholm för Västkusten blev vi intervjuade av M magasin. Väl på landet var det full rulle – barn, hundar, vänner, flytvästar, sovmorgonar, kulingvarningar, hopptorn, björnbärsfläckar, fästingar, räkfrossor, Pokemon Go och flakmoppar gjorde att den där intervjun föll i glömska.

Tills en morgon då Linas barns farmor Lotta plötsligt ringde och började strössla superlativ över oss. Hon hade läst ett reportage om oss i M magasin och inte nog med att reportaget på ett riktigt pedagogiskt sätt berättade om kopplingen mellan inflammation, hälsa och mat – självaste redaktionschefen, Annika, hade dessutom testat att äta anti-inflammatoriskt och följt ordinationerna i vår bok under två veckor.

Alltså, hur coolt? Annikas nya frukost bestod av vår Kebnekaisesmoothie (finns i boken) och redan dag två kände Annika att hon var mätt och nöjd längre. Dags för citat-förlustelse. Håll i er nu:

”Ingen blodsockerdipp på förmiddagen, men tar ett äpple före lunch. Under fösta veckan lyckas jag passera godishyllan i butiken utan att stanna samt tanka bilen på kvällen utan att falla för frestelsen att ”köpa 3 för 2” lakritsstänger. Jag har till och med bilat fyra timmar utan att stanna för en påse bilar. Blodsockret är helt klart jämnare och om det dessutom händer positiva saker med de osynliga kroniska inflammationerna är det ju bingo! Avrundar vecka två med att lätt som en plätt avstå en näve saltlakrits och upplever inte att jag kickar igång när jag äter en sockerstinn glass till dessert. Måste säga att jag känner mig häpen. Inte en godisbit på två veckor – har inget sug! Är det möjligt att det var så enkelt att bli fri från sockersug?”

Bästa Annika, vi blir lika glada varje gång vi läser om folk som (precis som vi) insett att det inte är så svårt som man kanske tror att äta anti-inflammatoriskt. När vi får frågan om vad man ska göra om man bara ska göra en sak så brukar vi alltid svara: “Drick en grön smoothie varje dag”. Låter kanske präktigt i vissas öron, men det funkar ju uppenbarligen.

Här kommer reportaget fotat mot sommaröns finaste kullerstenar (de är toppen att plåta tidningar mot, mindre bra för höga klackar):

IMG_0787

FullSizeRender-262
IMG_0786IMG_0779

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Har precis sträckläst er bok. Jättefin är den! Inspirerande och rolig så nu ska jag också jaga näring!

  Något som ni gärna får skriva mer om på bloggen är hur ni hanterar omgivningen – äter alla i familjen samma mat? Barn på förskolan? När man går bort eller äter ute?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack Lotta, vad glada vi blir! Tack för tips om inlägg – detta tar vi till oss!

 2. Annika Ortmark Lind skriver:

  Tack för att ni uppmärksammade min artikel! Har nu ätit grön smoothie i två månader, äter inget godis och känner mig så nöjd! /Annika

 3. Charlotte skriver:

  Hej,
  Testade att göra denna idag men den blev väldigt skarp i smaken. Sur och för kraftig smak av ruccola. Har ni tips hur jag kan göra den lenare och mildare?

  Jag vill gärna testa igen.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Byt ut ruccolan mot mer babyspenat? Eller lägg i 1/2-1 äpple? Lycka till!

 4. Britt Andersson skriver:

  Det var den här delen av eran blogg som förändrade mitt liv. Det var efter att jag läst det här inlägget som jag köpte er bok och sedan jagar jag näring och trycker i mig råa grönsaker. Det jag gillar mest med boken och bloggen är att ni har humor 🙂

  1. Food Pharmacy skriver:

   Vad otroligt glada vi blir att få höra detta!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.