WWF:s köttguide. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Omvärldsbevakning

Post image

WWF:s köttguide.

Hallå eller! WWF har släppt en ny köttguide som alla (som inte är veganer då) borde ladda ner till mobilen asap. Poängen med den är att underlätta för folk och fä att göra bättre val i köttdisken – av hänsyn till naturen, klimatet och djurens välfärd. Nöt, gris, lamm, kyckling, ägg och vilt med olika ursprung får grönt, gult eller rött ljus, och guiden tipsar även om alternativa proteinkällor från växtriket. Dagens tips!

Men, inget inlägg om kött utan en moralkaka förstås:

Det allra bästa är förstås att dra ner på köttet överlag. Vårt globala köttintag har tripplats de senaste 40 åren och dessutom börjar länder där man traditionellt sett ätit lite kött som till exempel Indien och Kina (flest invånare på jorden) ta efter vår del av världens kött- och mjölkvanor. Lägg därtill att köttindustrin är boven bakom ett av de största hälsohoten mänskligheten står inför: multiresistenta bakterier. Majoriteten av all antibiotika skrivs inte ut till människor, utan ges till djur som föds upp inom livsmedelsindustrin (svensk kött innehåller dock inte antibiotika). Ha också i bakhuvudet att köttkonsumtion är en av de enskilt största bidragande faktorerna bakom ett av de största hoten mot hela jordens överlevnad: utsläppen av växthusgaser.

Så, om majoriteten av oss inte drastiskt sänker sin köttkonsumtion så kommer jorden att gå under och våra tarmfloror med den.

Slut på moralkaka. Nu yoga.

Dela

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.

0

Tillagd i varukorgen

Inga produkter i varukorgen.