En så in i bängen god nudelsallad med kelpnudlar, grön mango och koriander. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

En så in i bängen god nudelsallad med kelpnudlar, grön mango och koriander.

fav

Varning! Det här receptet innehåller tyvärr en del kraftuttryck. Känsliga läsare är varmt välkomna tillbaka i morgon!

IMG_1685

Ok, nu ska vi laga en så in i sjuttsingen god nudelsallad som får även de bästa munnarna att börja svära. Nåväl, börja med att skala en hyfsat omogen mango och skär upp den i stavar.

IMG_1686

Fortsätt med att strimla två vårlökar tunt. Släng inte den näringsrika blasten utan strimla den också.

IMG_1705

Hacka massa koriander. Järnspikar vad gott.

IMG_1689

Skölj och/eller koka två paket med kelpnudlar (kelp = brunalg så oklart varför nudlarna är vita?).

IMG_1687

Rör ihop allt du älskar dvs 1 pressad lime, 1 msk fisksås, 1 msk soja, 2 msk sesamolja, 2 cm färsk ingefära och 1 tsk vatten. Smaka av. Gooosh! Fira med att vinka till din spegelbild i dressingen.

IMG_1692

Rör ihop nudlarna och grönsakerna med dressingen och sleva upp allt på en stor tallrik. Placera en laxsida som du stekt på låg temperatur i ugnen eller varför inte prova rå sashimilax på toppen, och strö över koriandern, sojabönor och grovt hackade naturella jordnötter. Ta en tyst minut och njut av ditt mästerverk. Ledsen att avbryta dig men vad är det som ligger i skålen där till vänster?

IMG_1690

Nämen, det är ju några matskedar mjölksyrad kimchi (finns färdig att köpa bl a här) som vi rört ihop med lite havre fraîche. Helskotta vad lyckat.

 

Följ oss gärna gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här.

Print

Nudelsallad med kelpnudlar, grön mango och koriander

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 4 portioner 1x
Scale

Ingredienser

1 mango

2 vårlökar

Massa koriander

2 paket kelpnudlar

1 pressad lime

1 msk fisksås

1 msk soja

2 msk sesamolja

2 cm färsk ingefära

1 tsk vatten

sojabönor

grovt hackade naturella jordnötter

Instruktioner

Börja med att skala en hyfsat omogen mango och skär upp den i stavar. Fortsätt med att strimla två vårlökar tunt. Släng inte den näringsrika blasten utan strimla den också. Hacka massa koriander. Skölj och/eller koka kelpnudlar (kelp = brunalg så oklart varför nudlarna är vita?).

Rör ihop allt du älskar dvs pressad lime, fisksås, soja, sesamolja, färsk ingefära och vatten. Smaka av. Rör ihop nudlarna och grönsakerna med dressingen och sleva upp allt på en stor tallrik. Placera en laxsida som du stekt på låg temperatur i ugnen eller varför inte prova rå sashimilax på toppen, och strö över koriandern, sojabönor och grovt hackade naturella jordnötter.

Dela

Kommentarer

 1. Tjenare tjejer!

  Här har ni en nyfrälst som undrar om det inte är dumt att ta grönsakssmoothie vid middagstid, kl 18 om man nu vill ha sista måltiden då. Då minskar fastefönstret, eftersom den når matsmältningssystemet senare. Vore det optimala att ta smoothie till lunch och sedan “vanlig” mat till middag? Dessutom undrar jag om det är jättedumt att göra smoothie för två dagar på samma gång, tappar den mycket näring om den står ett dygn? Vore smidigt att batcha lite!

  Tack å bock för er insats!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Vet du vad, EXAKT detta har jag (Mia) gått och klurat på på min kant. Men, vad är “vanlig” mat då menar du? Ang smoothien så är det ju såklart optimalt att göra och dricka den à la minute, men om det inte funkar så kör på ditt sätt. Oavsett är det ju så mycket bättre att dricka den än att inte dricka den alls!

 2. Ser gott ut! Har för mig att ni skrivit om att det fins en massa miljögifter i lax i tidigare inlägg? Är det här en bättre variant av lax? Någon har någon gång sagt till mig att man hållit på att utveckla en metod att föda upp lax på alger istället för på fiskmjöl (som ju inte är så hållbart). Vet ni ifall det har gått igenom? Eller är all lax man köper fortfarande uppfödd på fiskmjöl? Hörde någon gång att det krävs 2 kg fiskmjöl för att föda upp 1 kg fisk vilket ju inte verkar så bra. Vad vet ni om detta? Tacksam för råd! Lax är ju så gott!

  Vänliga hälsningar, Mia

  1. Food Pharmacy skriver:

   Inte bekant med planerna på algfoder men låter ju spontant jättespännande! Den vanliga konventionella odlingen är ju inte att rekommendera, och vilkfångad lax är ju stört omöjlig att få tag på (och väl kanske dessutom rödlistad?). Här har vi skrivit om lax tidigare: http://foodpharmacy.se/2015/05/denodladelaxen/

 3. Äh men fy satan vad gott det här var! Muttrade en heeel del när närbutiken inte hade kelpnudlar men det var ju helt klart värt promenaden ( i motregn!) till Ica maxi.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Jaaa! Så gott!

 4. Rebecca skriver:

  Hej igen! Som svar på ditt svar Mia: vanlig mat (för mig alltså) innehåller inte lika mycket fibrer (är väl framförallt fibrer som tas upp senare i matsmältningen..?) som t.ex. lax, bönor, quinoa. Framför allt äter jag oftare tillagade grönsaker i vad jag menar med “vanliga” rätter (även om man så klart äter en del råa), som jag föreställer mig spjälkas tidigare än råa grönsaker, stämmer det..?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Vet du vad – jag tar vidare den här frågan till Stig och hoppas att han kan hjälpa oss att reda ut det!

 5. Anna Gewalt skriver:

  Jag älskar många av era recept men det här är ett av mina favoriter!!! Så otroligt gott!
  1000 tack!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Instämmer 100 %! Just den nudelsalladen bjöd vi faktiskt svåger + svägerska i går. Succé igen!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.