En så in i bängen god nudelsallad med kelpnudlar, grön mango och koriander. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

En så in i bängen god nudelsallad med kelpnudlar, grön mango och koriander.

fav

Varning! Det här receptet innehåller tyvärr en del kraftuttryck. Känsliga läsare är varmt välkomna tillbaka i morgon!

IMG_1685

Ok, nu ska vi laga en så in i sjuttsingen god nudelsallad som får även de bästa munnarna att börja svära. Nåväl, börja med att skala en hyfsat omogen mango och skär upp den i stavar.

IMG_1686

Fortsätt med att strimla två vårlökar tunt. Släng inte den näringsrika blasten utan strimla den också.

IMG_1705

Hacka massa koriander. Järnspikar vad gott.

IMG_1689

Skölj och/eller koka två paket med kelpnudlar (kelp = brunalg så oklart varför nudlarna är vita?).

IMG_1687

Rör ihop allt du älskar dvs 1 pressad lime, 1 msk fisksås, 1 msk soja, 2 msk sesamolja, 2 cm färsk ingefära och 1 tsk vatten. Smaka av. Gooosh! Fira med att vinka till din spegelbild i dressingen.

IMG_1692

Rör ihop nudlarna och grönsakerna med dressingen och sleva upp allt på en stor tallrik. Placera en laxsida som du stekt på låg temperatur i ugnen eller varför inte prova rå sashimilax på toppen, och strö över koriandern, sojabönor och grovt hackade naturella jordnötter. Ta en tyst minut och njut av ditt mästerverk. Ledsen att avbryta dig men vad är det som ligger i skålen där till vänster?

IMG_1690

Nämen, det är ju några matskedar mjölksyrad kimchi (finns färdig att köpa bl a här) som vi rört ihop med lite havre fraîche. Helskotta vad lyckat.

 

Följ oss gärna gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här.

Print

Nudelsallad med kelpnudlar, grön mango och koriander

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 portioner 1x
Scale

Ingredienser

1 mango

2 vårlökar

Massa koriander

2 paket kelpnudlar

1 pressad lime

1 msk fisksås

1 msk soja

2 msk sesamolja

2 cm färsk ingefära

1 tsk vatten

sojabönor

grovt hackade naturella jordnötter

Instruktioner

Börja med att skala en hyfsat omogen mango och skär upp den i stavar. Fortsätt med att strimla två vårlökar tunt. Släng inte den näringsrika blasten utan strimla den också. Hacka massa koriander. Skölj och/eller koka kelpnudlar (kelp = brunalg så oklart varför nudlarna är vita?).

Rör ihop allt du älskar dvs pressad lime, fisksås, soja, sesamolja, färsk ingefära och vatten. Smaka av. Rör ihop nudlarna och grönsakerna med dressingen och sleva upp allt på en stor tallrik. Placera en laxsida som du stekt på låg temperatur i ugnen eller varför inte prova rå sashimilax på toppen, och strö över koriandern, sojabönor och grovt hackade naturella jordnötter.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.