fbpx Print

Nudelsallad med kelpnudlar, grön mango och koriander

Scale

Ingredienser

1 mango

2 vårlökar

Massa koriander

2 paket kelpnudlar

1 pressad lime

1 msk fisksås

1 msk soja

2 msk sesamolja

2 cm färsk ingefära

1 tsk vatten

sojabönor

grovt hackade naturella jordnötter

Instruktioner

Börja med att skala en hyfsat omogen mango och skär upp den i stavar. Fortsätt med att strimla två vårlökar tunt. Släng inte den näringsrika blasten utan strimla den också. Hacka massa koriander. Skölj och/eller koka kelpnudlar (kelp = brunalg så oklart varför nudlarna är vita?).

Rör ihop allt du älskar dvs pressad lime, fisksås, soja, sesamolja, färsk ingefära och vatten. Smaka av. Rör ihop nudlarna och grönsakerna med dressingen och sleva upp allt på en stor tallrik. Placera en laxsida som du stekt på låg temperatur i ugnen eller varför inte prova rå sashimilax på toppen, och strö över koriandern, sojabönor och grovt hackade naturella jordnötter.