Overnight oats med björnbär och vanilj. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Overnight oats med björnbär och vanilj.

fav

Egentligen inget att orda om, nu kör vi.

IMG_1645

Tina ett paket frysta björnbär. Mixa dem med drygt 2 dl sojayoghurt + 1 tsk vaniljpulver (och lite honung om du vill men ingenting som tarmfloran skriker efter direkt).

IMG_1618-2

Rör ner drygt 1 dl havregryn och 2 msk chiafrön.

IMG_1641

Bryt dig in i en grön banan. Slanta upp den och “klistra fast” slantarna på sidorna i en glasburk (detta moment är såklart inte nödvändigt, men det får oss att känna oss som Roy Fares för en sekund vilket inte ska underskattas).

IMG_1634

Häll ner björnbärsgröten i burken (med eller utan bananslantar på sidorna), unna dig valfri topping och ställ in den i kylen. Om du struntar i bananen behöver du ju inte ha en glasburk förstås. Du gör som du vill. Luften är fri.

IMG_1636

Ställ klockan på 04.30, tassa ner i köket och öppna locket morgonen därpå.

IMG_1638

Du är nu förmodligen ensam i köket? Njut av inte behöva dela med dig. Brygg en kopp kaffe, ät dina overnight oats och läs din favoritbok.

 

Följ oss gärna gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här.

Print

Overnight oats med björnbär och vanilj.

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 1 portion 1x
Scale

Ingredienser

1 paket frysta björnbär

2 dl sojayoghurt

1 tsk vaniljpulver

1 dl havregryn

2 msk chiafrön

Instruktioner

Tina rysta björnbär. Mixa dem med sojayoghurt + vaniljpulver (och lite honung om du vill men ingenting som tarmfloran skriker efter direkt). Rör ner drygt havregryn och chiafrön.

Bryt dig in i en grön banan. Slanta upp den och “klistra fast” slantarna på sidorna i en glasburk (detta moment är såklart inte nödvändigt, men det får oss att känna oss som Roy Fares för en sekund vilket inte ska underskattas).

Häll ner björnbärsgröten i burken (med eller utan bananslantar på sidorna), unna dig valfri topping och ställ in den i kylen. Om du struntar i bananen behöver du ju inte ha en glasburk förstås. Du gör som du vill. Luften är fri.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Hej!
  Ser att ni föreslår sojayoghurt i detta recept och blev lite fundersam. Vad jag läst mig till så verkar raffinerade sojaprodukter, även osötade, vara ett ganska dåligt val pga fytoöstrogener mm, och att det egentligen bara ska ätas som tempeh ( fermenterad), men ni kanske har annan info om soja som jag kan få ta del av? Sojaprodukter är något som jag undvikit i flera år pga all motstridig fakta som finns. Tack för en jättebra sida men roliga recept!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Håller med – sjukt svårt att bli klok på det här. Läst massa dåligt samtidigt som två av de läkare som vi har kontakt med, bl a en överläkare i onkologi, är väldigt pro soja … Själva äter vi sojayoghurt typ en gång i kvartalet, högst, så därför har det inte varit en så stor grej för oss. Men, nu blir vi ju sjukt sugna på att försöka bena ut vad som gäller. Ge oss bara lite tid så återkommer vi med ett inlägg!

   1. Helena skriver:

    Hej! Jag väntar med spänning! Jag märkte för många år sedan att min mage inte alls pallar sojayoghurt. Svullen några dagar och sen försvinner allt (sorry för bilder), helt dränerad. Så- om jag vill göra denna overnightdröm, kan jag anvönda t.ex havremjölk?
    Mvh
    Helena

 2. Älskar er blogg och bok, ni fantastiska varelser! Men funderar på det här med sojaprodukter. Den ena tanken är att sojayoghurt etc väl nästan alltid har tillsatt socker. Och desto viktigare – jag som väldigt många andra har sköldkörtelproblem och har blivit varnad för just sojaprodukter, som sägs vara inflammatoriska, störa immunförsvaret, rubba hormonerna m.m. Vad säger Stig om detta? Med det sagt, tack för det lysande arbetet ni gör!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Vi har börjat nysta lite i sojafrågan, skrev om det förra veckan på bloggen, och planen är att nysta vidare!

 3. Hej!
  Har precis läst ut er bok som var så bra!! Har dock en fråga, ni sa att man inte ska hetta upp oliv och rapsolja, hur gör ni med saker i ugn? Jag brukar alltid ta olivolja på ex. Grönsaker och sen köra in dem i ugnen. Tänker att det blir torrt utan någon form av olja. Hur gör ni? 🙂

  1. Food Pharmacy skriver:

   Gör vi grönsaker i ugn så har vi absolut på olivolja (mums!) men sätter inte ugnen på så hög temperatur som vi gjorde förr om åren …

 4. Ingela Hallgren-Strömblad skriver:

  Hej!
  Har nyligen inlett 5:2 dieten! Önskar erhålla svar ang. kaloriinnehåll i de olika recepten under Food Pharmacy/recept avs. 1 person. När det gäller kaloriinnehåll i Overnight oats med björnbär o vanilj (inkl. resp. exkl. banan – likaså med toppingen. Är inte 1 pkt. björnbär som brukar innehålla 250 g väl mycket för 1 person?! Mvh. Ingela

  1. Food Pharmacy skriver:

   He Ingela! Tyvärr har vi inte kaloriinnehållet på våra recept:-(

 5. Om sojayoghurten ska undvikas går det att välja havreghurt om man vill göra detta till sin standardfrukost? (fast kanske variera bären från dag till dag)

  1. Food Pharmacy skriver:

   Ja, exakt! Bra! Dock klurigt för glutenintolleranta. Ja du, det är inte alltid lätt det häringa … 🙂

 6. Miamia skriver:

  asså…jag vill bara dränka mig i era recept! när kommer en renodlad receptbok? <3<3<3

  1. Food Pharmacy skriver:

   Haha, den kommer i augusti så armpuffarna på!:)

 7. Josefine skriver:

  Hej! Bara en liten fråga – är filmjölk väldigt mkt sämre än soyayogurt? Absolut och självklart att jag nu menar osockrade produkter. Det känns bara motsägelsefullt att köpa en produkt som soyayogurt (Alpro) med 15-20 ingredienser i jämförelse med Bollnäsfil som enbart är Svensk högpastöriserad mjölk, levande mjölksyrakultur… kan ni hjälpa mig reda ut? Och jag tänker väl att probiotika som finns i fil är bra…? /Josefine

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.