fbpx

Forskning

Post image

Quick fix för tarmfloran.

Fler och fler människor börjar förstå att det finns ett starkt samband mellan goda bakterier i tarmen (där cirka 80 procent av vårt immunförsvar sitter) och god hälsa. Vilket så klart är helt fantastiskt men också har planterat en ny liten oro i en del av oss. Vafalls, ska vi behöva ha ångest över våra tarmfloror nu också?

Personligen känner vi att vi inte orkar med en till ångest. Därför var det så oerhört skönt att lära sig hur enkelt det är att få tarmfloran i balans och hur snabbt du kan påverka din tarmflora positivt genom rätt mat. Det räcker med att frossa i fiberrika grönsaker fyllda med antioxidanter, vitaminer och mineraler varje dag, så har de goda bakterierna redan efter några veckor tagit större plats i tarmen.

Och hör på det här: Så sent som för några dagar sedan trillade vi över en studie som pekar på att tarmfloran förändrar sig ÄNNU snabbare än så – Harvardforskare Lawrence David undersökte förändringar i tarmfloran i samband med ändrad diet och redan efter TRE DAGAR började förändringarna att synas bland de individer han undersökte.

Riktigt goda nyheter ju. Snacka om quick fix. Tarmfloreångest stick och brinn.

 

Följ oss gärna gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här.

Dela

Kommentarer

  1. Jag önskar recept med grönkål och annat som är bra för tarmfloran. Så man kan få i sig mer av det. Tycker jag är sjuk ganska ofta och vill ändra på de 🙂

    1. Food Pharmacy skriver:

      Finns massvis på bloggen och i vår bok ! Här är en favorit på grön smoothie med grönkål: http://foodpharmacy.se/2015/01/gronsupersmoothie/

  2. Gröna smoothies. Åsså får man mixa riktigt rejält och blanda i något som är mjukare i smaken som t ex avokado eller en frukt.

  3. Anna, grönkål kan du göra chips av (recept finns här hos Food Pharmacy), mixa ner i smoothies (glöm inte andra smaker också, som Johanna skriver – flera olika recept finns också här, och om du tycker smaken är lite konstig så ta mindre tills du vant dig), massera mjukt med t.ex olja och citron + en nypa salt och äta som sallad.

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.