fbpx Print

Raw morotskaka med cashew-cream-cheese-frosting (är det ens ett ord?).

Scale

Ingredienser

Frosting:

2 cups cashewnötter (blötlagda i några timmar)

2 matskedar citronjuice

2 matskedar flytande kokosolja

1/3 cup honung

Vatten (vid behov)

Kaka:

2 stora morötter, skalade

1 1/2 cups havremjöl (funkar med durra och bovete också, en smaksak)

1 cup dadlar

1 cup torkad ananas (eller fler dadlar)

1/2 cup riven kokos

Instruktioner

Börja med att göra frostingen i din mixer. Kör tills den blir len, sätt till så lite vatten som möjligt. Smaka inte för då kommer du äta upp hela smeten.

Sedan gör du kakan. Hacka eller riv morötterna. Släng ner allt i en matberedare (eller mixer) och kör tills allt är finfördelat och härligt kladdigt.

Tryck ner halva kakan i en liten springform (eller stor, men då kommer du bara komma halvvägs i den). Fördela 1/3 av frontongen jämnt över kakan. Ställ den i frysen tills frostingen stelnat. Tryck ner resten av morotskakan och täck med resten av frostingen. Ställ i kylen (eller frysen) tills det är dags att äta den. Mums!