Hur sockerindustrin lurade oss. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Omvärldsbevakning

Post image

Hur sockerindustrin lurade oss.

Nu har några forskare vid UCSF i San Francisco grävt djupt i arkiven och hittat en hemlig brevväxling mellan sockerindustrins branschorganisation och forskare vid Harvard från 1960-talet. Och vi snackar ingen vanlig pennväxling direkt – i breven kryper det fram att forskarna fick ungefär 50 000 dollar var för att skriva en artikel i prestigetidningen New England Journal of Medicine som friade sockret och fällde det mättade fettet.

I veckan skrev Ann Fernholm på sin blogg:

“Det svindlar för ögonen. Det är 50 år av förlorad folkhälsa.”

Vi håller med, Ann. När vi läser detta får vi också lite svårt att hålla balansen.

Gårdagens artikel i New York Times: How the Sugar Industry Shifted Blame to Fat – The New York Times
Originalartikeln i Jama Internal Medicine: Sugar Industry and Coronary Heart Disease ResearchA Historical Analysis of Internal Industry Documents

 

Följ oss gärna gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här.

 

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.