Hur sockerindustrin lurade oss. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Omvärldsbevakning

Post image

Hur sockerindustrin lurade oss.

Nu har några forskare vid UCSF i San Francisco grävt djupt i arkiven och hittat en hemlig brevväxling mellan sockerindustrins branschorganisation och forskare vid Harvard från 1960-talet. Och vi snackar ingen vanlig pennväxling direkt – i breven kryper det fram att forskarna fick ungefär 50 000 dollar var för att skriva en artikel i prestigetidningen New England Journal of Medicine som friade sockret och fällde det mättade fettet.

I veckan skrev Ann Fernholm på sin blogg:

“Det svindlar för ögonen. Det är 50 år av förlorad folkhälsa.”

Vi håller med, Ann. När vi läser detta får vi också lite svårt att hålla balansen.

Gårdagens artikel i New York Times: How the Sugar Industry Shifted Blame to Fat – The New York Times
Originalartikeln i Jama Internal Medicine: Sugar Industry and Coronary Heart Disease ResearchA Historical Analysis of Internal Industry Documents

 

Följ oss gärna gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här.

 

Dela

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.

0

Tillagd i varukorgen

Inga produkter i varukorgen.